Angajaţii ar putea primi tichete de masă de 20 de lei

Tichetele de masă acordate de firme angajaților, pentru care sunt prevăzute scutiri de taxe, ar putea crește de la 15 lei și 18 bani la 20 de lei, potrivit unei propuneri de lege depuse la Senat.

Share

Rl online 0 comentarii

20.04.2019 - 11:26

Propunerea de modificare a Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare a fost depusă recent la Senat de 5 parlamentari de la PSD. Ei își motivează propunerea de lege prin faptul că un prânz costă cel puțin 21 de lei și 40 de bani, iar valoarea actuală maximă a tichetelor de masă nu acoperă costul.

Drumul proiectului de lege până la a deveni aplicabil este însă lung. Trebuie să treacă de Senat, apoi de Camera Deputaților, să fie promulgat de președinte și publicat în Monitorul oficial. Tichetele de masă, care pot fi acordate pentru fiecare zi lucrătoare câte unul, sunt scutite de plata contribuțiilor sociale. Pentru angajat, se aplică însă impozit pe venit (10%), iar pentru angajator tichetele reprezintă cheltuieli deductibile.

În prezent, valoanea nominală maximă a unui tichet de masă este de 15,18 lei şi conform, expunerii de motive a iniţialorilor propunerii, “nu este sufficientă pentru a cumpăra o masa de prânz, în condiţiile în care valoarea medie a unui mese de prânz este de 21,40 lei”.

Comentarii