Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Andronescu: Rezultatele de la simularea evaluării la clasa a VIII-a, teribil de nemulţumitoare

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a vorbit la Digi24 despre rezultatele simulărilor în vederea pregătirii evaluării naţionale de clasa a VIII, afirmând că simularea, la care au participat elevi de clasa a VII-a şi a VIII, a a avut rezultate nemulţumitoare.

Share

Rl online 0 comentarii

23.03.2019 - 09:25

Au promovat doar 52% dintre elevii care au susţinut simularea.

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă”, a spus Ecaterina Andronescu la Digi24.

În ceea ce priveşte rezultatele de la clasa a VII-a, 60% dintre cei are au luat peste 5, au luat, de fapt, între 5 şi 7.

„ Acesta e al doilea motiv de nemulţumire, sunt note mici”, a spus Andronescu.

Ministrul a adăugat că au primit nota 10 doar 11 copii.

Totodată, rezultatele la au fost mai bune la română, decât la matematică, unde doar 36% dintre elevi au putut lua peste 5.

„Strigătul meu e o rugăciune către profeosorii de matematică, să completeze lacunele”, a spus ministrul.

Rezultatele cele mai bune sunt în Bucureşti – 70% promovare - şi în judeţele care mereu obţin rezultate bune, a adăugat ministrul Educaţiei.

Aproximativ 350.000 de elevi au susţinut simularea Evaluării Naţionale la care au participat, în premieră, şi elevii clasei a VII-a pe lângă cei de clasa a VIII-a. 

Comentarii

loading...