Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mocănița din Maramureș (Foto: CFF Vișeu)

Anchetă în Maramureș, după ce Mocănița a deraiat, iar 12 turiști au fost răniți

Locomotiva și primul vagon al trenului Mocăniţa din județul Maramureș au deraiat, sâmbătă, ceea ce a produs accidentarea ușoară a 12 turiști care erau pasageri în tren.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.08.2019 - 14:33

Accidentul produs, sâmbătă, pe linia feroviară cu ecartament îngust de pe defileul Văii Vaserului este unul "foarte grav", a declarat directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Maramureş, Dragoş Năcuţă, citat de Agerpres.

"Accidentul e foarte grav şi a pus în pericol viaţa turiştilor aflaţi în cele 11 vagoane (...). Noi ne-am autosesizat în urma articolelor apărute în presă, în cursul acestei zile, iar luni, o echipă de inspectori se va deplasa la Vişeu de Sus, împreună cu alţi reprezentaţi ai autorităţilor cu atribuţii de control-verificare. Accidentul feroviar produs încă n-a fost raportat de firma care administrează linia feroviară. În teren urmează să verificăm dacă au fost respectate normele de protecţie a muncii specifice acestui domeniu", a precizat Dragoş Năcuţă.

Una dintre ipotezele anchetatorilor este că locomotiva n-ar fi respectat limita de viteză de 15-20 de kilometri pe oră, care este impusă de faptul că temperaturile neobișnuit de ridicate ar putea deforma șinele trenului.

În acest caz se implică și Poliţia, care a deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă.

Linia ferată cu ecartament îngust din județul Maramureș are o lungime de peste 20 de kilometri.

Comentarii