Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ancheta în cazul unei deflagraţii de la Fabrica de Arme Cugir

Ancheta în cazul deflagraţiei, urmată de un incendiu, produsă în noiembrie 2018 la Fabrica de Arme Cugir şi soldată cu decesul unei angajate, nu poate fi deocamdată finalizată de către procurori, care nu au încă rezultatele expertizei tehnice complexe efectuate, potrivit Agerpres

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.09.2019 - 15:54

Potrivit unui răspuns transmis unei solicitări AGERPRES de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în dosarul penal deschis în acest caz se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă, distrugere din culpă, nerespectare a măsurilor de securitate în muncă şi neluare a măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir, sub conducerea şi supravegherea unui procuror.

"La acest moment procesual, cercetările vizează stabilirea circumstanţelor în care s-a produs decesul persoanei vătămate. Urmărirea penală se realizează cu privire la faptă, iar nu cu privire la vreo anumită persoană fizică sau juridică, fiind aşteptate rezultatele expertizei tehnice complexă efectuată de către INSEMEX Petroşani", menţionează Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Rezultatele expertizei de specialitate pe care INSEMEX Petroşani o efectuează în cazul deflagraţiei de la Fabrica de Arme Cugir sunt absolut necesare pentru finalizarea anchetelor declanşate în acest caz de către inspectorii de muncă, Poliţie şi Procuratură.

O explozie, urmată de incendiu care s-a manifestat cu degajare mare de fum, s-a produs în 12 noiembrie 2018 la Fabrica de Arme Cugir, într-un tunel de testare a muniţiei. O angajată, dată iniţial dispărută, a fost găsită carbonizată. Femeia ieşise din tunelul de testare a muniţiei, unde a avut loc explozia, dar s-a întors după telefon, moment în care a fost surprinsă de incendiu, potrivit prefectului de Alba, Dănuţ Emil Hălălai. "Din câte am înţeles, femeia s-ar fi întors după telefon. Acest lucru i-a fost fatal şi a fost surprinsă de incendiu", a declarat, la vremea respectivă, prefectul judeţului Alba.

Tot la Fabrica de Arme, în luna mai, un angajat a fost rănit prim împuşcare, în timp ce se afla în poligonul de încercări.

Fabrica de Arme Cugir produce pentru piaţa civilă, americană îndeosebi, arme semiautomate, destinate vânătorii şi tirului sportiv. Pe segmentul militar se produc AKM-uri, produse care fac obiectul contractelor externe.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. În 2004, societatea s-a împărţit în Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme.

Comentarii