Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ANA: Servicii de consiliere pentru adolescenţii consumatori de droguri

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) va asigura, din această lună, în Capitală, funcţionarea unui program de consiliere pentru adolescenţii consumatori de droguri şi părinţii acestora.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.01.2019 - 13:26

"Începând cu luna ianuarie a acestui an, la nivelul municipiului Bucureşti, Agenţia Naţională Antidrog va asigura funcţionarea Programului de consiliere pentru adolescenţi şi părinţi, care are ca misiune sprijinirea şi asistarea părinţilor/aparţinătorilor legali pentru a face faţă dificultăţilor psihosociale care afectează relaţiile familiale, pentru dezvoltarea competenţelor parentale şi, totodată, sprijinirea adolescenţilor atunci când apar probleme de consum. Programul se adresează adolescenţilor identificaţi drept consumatori activi sau care au predispoziţie faţă de consum şi presupune activităţi de informare şi prevenire a consumului de droguri, consiliere socială, consiliere psihologică individuală şi de grup şi grupuri de dezvoltare cu aparţinătorii adolescenţilor, în vederea îmbunătăţirii comunicării şi relaţionării socio-afective", se arată într-un comunicat al ANA transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, serviciile de consiliere vor fi asigurate de o echipă multidisciplinară de specialişti cu expertiză în domeniul adicţiilor, formată din psihologi şi asistenţi sociali.

Spaţiul unde se va derula programul - o zi/săptămână, în funcţie de programările realizate pe baza solicitărilor directe sau telefonice, - este în strada Walter Mărăcineanu, sector 1. Telefonul disponibil pentru programări este 021.323.30.30 int. 21729.

ANA precizează că acest program de consiliere a apărut ca urmare a numeroaselor solicitări de asigurare a serviciilor specializate pentru copiii consumatori de droguri, care să urmărească integrarea socială a acestora.

"Stimularea factorilor de protecţie şi reducerea factorilor de risc constituie obiectivul preventiv pe care orice tânăr care îşi doreşte o viaţă sănătoasă ar trebuie să îl urmărească, împreună cu părinţii, profesorii şi în general adulţii care constituie un model pentru tineri. În acest context, Agenţia Naţională Antidrog va dezvolta intervenţii de prevenire în familie a consumului de droguri, intervenţii ce vizează întărirea legăturilor intrafamiliale, a comunicării părinţi-copii, precum şi întărirea abilităţilor educative ale părinţilor, dezvoltarea abilităţilor de interacţiune, stabilirea unui mediu apreciativ, dezvoltarea respectului faţă de ceilalţi şi faţă de propria persoană, încurajarea generozităţii, crearea unor deprinderi de viaţă sănătoase", menţionează reprezentanţii ANA.

Comentarii

loading...