Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Amenzi usturătoare pentru unitățile de turism de pe litoral

ISU Dobrogea a aplicat, într-o singură săptămână, sancțiuni în valoare de 126.000 lei.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 03.07.2019 - 13:43

Pe durata sezonului estival, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al judeţului Constanţa efectuează activităţi specifice în vederea verificării unităților de turism, restaurante, cluburi și alte obiective. Astfel, în perioada 25-30 iunie 2019, în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale la 58 obiective de turism şi alimentaţie publică, după cum urmează: 41 unități de turism, 13 restaurante și cluburi, precum și la 4 alte obiective. În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive, pe timpul cărora au fost depistate 397 deficienţe. De asemenea, au fost aplicate 385 de sancţiuni, respectiv 335 avertismente şi 50 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 126.000 lei. Printre problemele cel mai des întâlnite se numără: neîntocmirea şi/sau neavizarea planului de intervenţie la unele unităţi de turism; neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor; nemenţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor electrice pentru iluminatul de siguranţă pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranţilor interiori de incendiu, cât şi pentru intervenţie în încăperea centralei termice; lipsa verificării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construcţii de turism, în conformitate cu reglementările tehnice; exploatarea cu defecţiuni şi improvizaţii a instalaţiei electrice aferente construcţiilor.

Ca urmare a activităţilor preventive desfăşurate şi a sensibilizării factorilor responsabili asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităţilor de turism controlate au fost executate peste 100 exerciţii de evacuare.

 

Comentarii

loading...