Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Amenzi de aproape 20.000 de lei pe litoral

Inspectorii sanitari veterinari au găsit şi în ultima săptămână nereguli grave la mai multe unităţi de alimentaţie de pe litoral. 11 astfel de unităţi au fost amendate cu aproape 20.000 de lei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.08.2018 - 12:19

Potrivit unui comunicat transmis luni de ANSVSA, seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 20 – 26 august.

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au verificat 177 de unităţi, respectiv 70 de restaurante, 4 pizzerii, 7 cantine, 21 de unităţi tip fast – food, 5 braserii, 15 unităţi tip bufet, 9 baruri, 3 snack – baruri, 2 cafe – baruri, 24 de magazine alimentare, 9 laboratoare de cofetărie/patiserie, 1 rulotă, 2 tonete de îngheţată, 2 supermarket – uri şi 2 unităţi de produse congelate.

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 3 restaurante, 4 unităţi tip fast-food, 3 baruri şi 1 laborator cofetărie/patiserie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 19.200 de lei.

Comentarii

loading...