Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Amenzi de 368.000 de lei în 5 zile în urma controalelor inspectorilor sanitari veterinari pe litoral

Seria controalelor Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, pe litoral, este în plină desfășurare la unităţile de alimentație publică aflate în 7 zone de interes turistic de pe litoral, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 08.08.2020 - 10:36

Medicii veterinari care activează în cadrul ”Comandamentului Sezon Estival 2020,” au verificat, în intervalul 3 – 7 august, 163 de unități  de alimentație publică: 54 de restaurante,2 cafe-baruri,2pizzerii, 23 de unităţi tip fast – food, 4 braserii, 12 unităţi de tip bufet, 15 baruri, unsnack-bar, 3rulote, 28 de magazine alimentare, 10 laboratoare de cofetărie/patiserie, o gelaterie, un stand cu produse alimentare, 3 unități tip bistro, o tonetă și o autoutilitară.

Au fost constatate abateri de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor la 60 de unități, respectiv: 18 restaurante, 8 unități tip fast – food, 8 unități tip bufet, o rulota, 6 magazine alimentare, 7 baruri, 2 bistro, o braserie, 2 laboratoare cofetărie/patiserie, un mijloc de transport auto și un stand cu produse alimentare.

Neregulile au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 368.000 de lei.

De asemenea, a fost emisă o Ordonanța de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tip fast food și au fost confiscate şi retrase de la vânzare 118 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

La nivel de deficiențe în activitatea unităților controlate, inspectorii  sanitari veterinari au constatat manipularea neigienică a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea, alimentelor sub formă de materii prime sausemipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică, funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Citește totul despre:

Comentarii