12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAmendă cât un sejur de mare în stațiunea Sinaia

Amendă cât un sejur de mare în stațiunea Sinaia

Primăria Sinaia a reacționat la refuzul multor turiști de a ieși de pe pârtii la ora stabilită pentru închiderea acestora și a decis că printr-o amendă foarte mare îi va determina pe oameni să respecte condițiile impuse pe domeniul schiabil.

Toți cei care nu respectă programul de funcționare al pârtiilor vor fi pasibili de amendă în valoare de 2.500 lei, au stabilit autoritățile locale.

„Decizia vine în urma creşterii numărului de persoane care refuză să coboare de pe munte spre sfârşitul programului de lucru al operatorilor instalaţiilor pe cablu, chiar dacă există informări cu privire la orele de funcţionare. În plus, există turişti a căror viaţă nu este pusă în pericol, dar care solicită intervenţia echipajului Salvamont Sinaia la mult timp după terminarea programului de lucru al instalaţiilor pe cablu.”, a transmis Primăria Sinaia printr-un comunicat de presă.

Amenzi vor primi și turiștii aflați sub influența băuturilor alcoolice care solicită intervenția echipajelor de Salvamont pentru a fi ajutați să coboare de pe munte după ce instalațiile de transport pe cablu și-au terminat programul de funcționare.

„O măsură suplimentară pe care am stabilit-o vizează sancţionarea persoanelor care nu respectă programul de lucru al instalaţiilor de transport pe cablu şi care sfidează regulile bunului simţ. Nu tolerez exprimările de tipul ”Hai că a venit taxiul!” ale celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, care confundă serviciile de transport în comun cu cele de salvare montană.”, a precizat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, citat de News.ro.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă