Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sediul MAE din București

Ambasada României în Luxemburg a fost închisă. Un diplomat are coronavirus

Un diplomat din cadrul Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului a fost testat pozitiv cu COVID-19, a anunțat, joi seară, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2020 - 22:33

În acest context, activitatea Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului va fi suspendată temporar, întrucât personalul misiunii trebuie să intre în autoizolare, a precizat comunicatul MAE.

Tot potrivit acestui comunicat al Ministerului de Externe, diplomatul depistat pozitiv "a prezentat unele simptome uşoare, care au dispărut, iar în prezent se simte bine".

În Luxemburg au fost dispuse "măsurile care se impun în relaţia cu autorităţile din statul de reşedinţă", adică măsuri de protecţie pentru restul colectivului misiunii diplomatice şi pentru familiile acestora.

Potrivit site-ului MAE, ambasadorul României în Luxemburg este Lilian Zamfiroiu. În subordinea acestuia, chiar în Luxemburg, lucrează cinci persoane - cetățeni români. Alți trei diplomați români din echipa Ambasadei din Luxemburg lucrează la Bruxelles și la Paris.

Comentarii

loading...