Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alegeri. Aplicaţia euandi2019, 1,28 de milioane de utilizatori

Aplicaţia de consiliere privind votul euandi2019, dezvoltată de Institutul Universitar European (IUE) şi de Universitatea din Lucerna, a fost folosită în acest an de 1,28 de milioane de utilizatori, informează vineri un comunicat al IUE trimis Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.05.2019 - 18:29


Pentru a treia oară consecutiv după alegerile europene din 2009 şi 2014, aplicaţia de la nivel european i-a ajutat pe cetăţeni să afle ce partid li se potriveşte cel mai bine preferinţelor atât în ţara lor, cât şi în Europa.

În plus, acest instrument furnizează date comparabile şi de încredere privind partidele politice din Europa care arată evoluţiile politice în toate ţările membre UE începând din 2009.

Evaluarea poziţiilor partidelor politice a fost multă vreme o provocare pentru experţii în ştiinţe politice, iar alegerile europene presupun dificultăţi suplimentare, din cauza numărului mare de partide care îşi fac campanie în acelaşi timp.

Echipa care a elaborat euandi2019, formată din 133 de experţi şi politologi, a reuşit să acopere 272 de partide politice din punctul de vedere al poziţiilor faţă de 22 de probleme de politici contemporane şi economice.

Datele adunate în trei rânduri de alegeri le vor furniza acum experţilor şi politologilor imagini comparabile ale poziţiilor partidelor în întreaga Europă, dar şi, în timp, tipare de evoluţie ale poziţiilor partidelor în deceniul 2009-2019.

Oamenii de ştiinţă din spatele proiectului de zece ani vor da startul unei cercetări importante de nivel calitativ înalt în domeniul partidelor politice europene, se mai menţionează în comunicat.

Trendul pozitiv în numărul de utilizatori ai aplicaţiei poate fi interpretat ca o consecinţă a participării mai mari în aceste alegeri, în comparaţie cu scrutinele trecute, ceea ce este un semn încurajator privind participarea democratică în UE, mai notează textul IUE

Comentarii