Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Agenţiile teritoriale pentru plăţi preiau plata prestaţiilor sociale pentru cei cu handicap

Plata prestaţiilor sociale pentru persoanele cu handicap se va face, începând din ianuarie 2019, direct de către agenţiile teritoriale pentru plăţi şi inspecţie socială, anunţă Ministerul Muncii, într-un comunicat de presă remis de Mediafax.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.12.2018 - 21:28

Decizia Executivului are în vedere simplificarea procedurii de plată a beneficiilor sociale destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Din anul 2007 şi până în prezent, sumele destinate prestaţiilor sociale pentru persoanele cu handicap au fost asigurate din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale, sumele regăsindu-se în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Administrarea sumelor s-a realizat prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene şi a municipiului Bucureşti, iar plata efectivă la beneficiar a fost asigurată prin Direcţiile generale de asistenţă socială organizate în subordinea consiliilor judeţene, respectiv a consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti.

Simplificarea procedurii de plată a prestaţiilor sociale pentru persoanele cu handicap prin efectuarea plăţii, din ianuarie 2019, de către agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene şi a municipiului Bucureşti va asigura un parcurs administrativ şi financiar eficient pentru sprijinirea persoanelor cu handicap. Măsura este deja reglementată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.51/2017.

 

Comentarii

loading...