11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAgenţia Naţională de Integritate a preluat vicepreşedinţia Network for Integrity

Agenţia Naţională de Integritate a preluat vicepreşedinţia Network for Integrity

“Agenţia Naţională de Integritate a fost aleasă luni să ocupe poziţia de vicepreşedinte al Reţelei pentru Integritate (Network for Integrity), alături de Înalta Autoritate pentru Transparenţa Vieţii Publice din Franţa, care va ocupa funcţia de preşedinte, pentru un mandat de doi ani”, precizează ANI, într-un comunicat transmis de Agerpres.

Potrivit sursei citate, alegerea ANI ca vicepreşedinte, de către membrii Reţelei pentru Integritate, a avut loc în cadrul celei de-a doua sesiuni plenare a organizaţiei, care se desfăşoară în această perioadă în Mexic.

“Împreună cu partenerii francezi, ne propunem ca în următorii doi ani să promovăm Reţeaua pentru Integritate la nivel internaţional, inclusiv prin atragerea de noi membri şi prin creşterea vizibilităţii asupra activităţilor pe care le desfăşurăm. Obiectivul principal al Reţelei rămâne, fără doar şi poate, implicarea continuă în ceea ce priveşte dezvoltarea culturii de integritate, etica şi transparenţa la nivel internaţional”, a declarat Bogdan Stan, preşedintele ANI, în cadrul ceremoniei de preluare a mandatului.

ANI informează că Reţeaua pentru Integritate reprezintă o iniţiativă internaţională formată din 14 instituţii independente cu rol în prevenirea corupţiei, de pe patru continente, înfiinţată la Paris în urmă cu doi ani, cu scopul de a promova principiile de bună guvernare.

Reţeaua pentru Integritate este prima platformă internaţională care vizează exclusiv domeniul integrităţii şi, alături de ANI, este formată din instituţii din Franţa, Grecia, Ucraina, Letonia, Coreea de Sud, Peru, Mexic, Senegal etc., autorităţi cu atribuţii în managementul declaraţiilor de avere şi de interese, prevenirea şi sancţionarea conflictelor de interese, a incompatibilităţilor sau a averilor nejustificate.

Platforma a fost creată cu scopul de a facilita schimbul de experienţă şi de bune practici în domeniul transparenţei declaraţiilor de avere şi de interese, al metodelor de investigare a incidentelor de integritate şi de a crea cadrul necesar pentru a ajuta statele care doresc să implementeze sisteme similare de integritate.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă