Agenția Europeană a Medicamentului: Vaccinul AstraZeneca este sigur

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împotriva COVID-19 este „sigur şi eficace”, a anunţat joi Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), transmit AFP şi dpa.

Share

Romania libera 0 comentarii

18.03.2021 - 18:43

EMA va continua să studieze o posibilă legătură între vaccin şi formarea unor tromboze la persoane vaccinate. Vaccinul aduce mai multe beneficii decât riscuri.

Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului, a spus că efectele adverse vor fi în continuare studiate și că vor fi investigate de asemenea cazurile rare de tromboze, în condițiile în care nu au fost găsite dovezi suficiente care să arate că acestea ar fi corelate.

Cetățenii din UE trebuie să fie informați în legătură cu ceea ce trebuie să facă, a mai spus Cooke.

Sabine Straus, președintele Comitetului de Risc pentru Farmacovigilență al EMA, a spus că nu s-a întegistrat o creștere a persoanelor cu cheaguri de sânge în urma vaccinului, dar astfel de simptome pot fi asociate infecției cu COVID-19, asfel că vaccinul practic reduce acest risc.

În privința cazurilor severe raportate, diagnosticate ca trombocitopenie, ea a spus că nu sunt încă suficiente dovezi pentru a spune dacă acestea au legătură cu vaccinul AstraZeneca.

Citește totul despre:

#vaccin #AstraZeneca

Comentarii