23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAfla detaliile la care trebuie sa fii atent cand achizitionezi masini auto...

Afla detaliile la care trebuie sa fii atent cand achizitionezi masini auto rulate

Inainte de a lua o decizie finala, verificam atat piata masinilor auto rulate cat si reprezentantele. Astfel, incepem sa analizam si sa facem o lista a avantajelor si a dejavantajelor, pentru a putea lua cea mai buna decizie pe termen lung.

Masini noi sau autorulate?

Pentru a putea lua cea mai buna decizie, trebuie sa cunoastem atat avantajele cat si dezavantajele ambelor parti.

Masini noi

In momentul in care ne gandim sa achizitionam o masina noua, trebuie sa stim ca valoarea acesteia va scadea cu 20% imediat ce iesim pe poarta reprezentantei. Mai mult decat atat, dupa un an in care am folosit-o, masina va mai pierde 10% din valoare. Desi o masina noua iti ofera garantia calitatii, trebuie sa ai in vedere si aceste dezavantaje ce te-ar putea descuraja.

Masini auto rulate

Desi vei gasi mai greu modelul pe care ti-l doresti, nu este imposibil sa achizitionezi masina perfecta la cel mai bun pret. Daca apelezi la parcurile auto de renume, vei avea garantia ca automobilul pe care il vei conduce in urmatorii ani se afla in cea mai buna stare si nu iti va crea nicio problema. Bineinteles ca inainte de a achizitiona o masina auto rulata trebuie sa ai in vedere cateva aspecte, detalii pe care nu ar trebui sa le scapi din vedere.

Detalii la care trebuie sa fii atent atunci cand achizitionezi o masina auto rulata

Inainte de a fi achizitionate, masinile second hand au nevoie de o analiza in plus. Acestea trebuie sa fie in perfecta stare de functionare si sa nu ascunda nimic ce iti va da mari batai de cap dupa o perioada de timp. Desi parcurile auto care se respecta iti vor asigura veridicitatea numarului de km afisat in bord, doar analizand volanul, schimbatorul de viteze si tapiteria scaunului iti vei da seama daca masina a fost condusa foarte mult sau daca a stat mai mult in garaj. Incearca sa alegi o masina care arata bine la interior, deoarece asta reflecta si starea ei generala.

Analizeaza in detaliu si aspectul exterior al masinii. De aici iti poti da seama daca automobilul a trecut prin accidente sau daca este predispus ruginirii. Trebuie sa analizezi foarte bine fiecare particica, deoarece zgarieturile pot fi ascunse foarte bine si pot iesi in evidenta abia dupa prima spalare.

Testeaza toate functiile masinii pentru a nu te trezi cu surprize neplacute pe parcurs. Chiar daca termometrele indica 30 de grade Celsius, indicat ar fi sa testezi si caldura furnizata de sistemul de climatizare. Astfel, nu vei constata la venirea iernii ca exista astfel de probleme.

Analizeaza si originalitatea pieselor. Intotdeauna piesele cu care a venit masina vor fi mai rezistente decat cela achizitionate de la alti furnizori. Pentru a te convinge de calitatea acestora, roaga un specialist sa te insoteasca atunci cand mergi in parcul auto.

Expertii de la Autogeist isi ofera siguranta pe care o cauti

Parcul auto Autogeist este unul care se respecta si care iti ofera, inca de la inceput, toate informatiile de care ai nevoie inainte de a face o achizitie. Vei avea garantia calitatii si vei fi sigur ca toate informatiile ce iti sunt furnizate sunt reale.

Acceseaza aici si analizeaza oferta de masini auto rulate. Cu siguranta vei gasi un model ce se va potrivi cerintelor tale.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă