12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAdunaţii Copăceni, prima comună din judeţul Giurgiu care are reţea de gaze...

Adunaţii Copăceni, prima comună din judeţul Giurgiu care are reţea de gaze pentru toate satele!

O zi de sărbătoare, luni, 15 iunie, pentru giurgiuvenii din Adunaţii Copăceni. Reţeaua de gaze a devenit oficial funcţională şi poate începe branşarea tuturor locuinţelor şi instituţiilor publice din comună.

 

 

Directorul firmei care a realizat investiţia, Megaconstruct, Cătălin Ivan a precizat că investiția a fost un efort al companiei, cu un buget total de peste 2 milioane de euro, un efort care aduce beneficii majore locuitorilor din comună.

„Un proiect frumos, cu o lungime totală de 50 km, proiect care vine prin orașul Măgurele și ajunge la Adunații Copăceni și alimentează toată localitatea. Proiectul este propus pentru alimentarea a 3100 de imobile care sunt aproximativ astăzi în localitate, 154 de societăți comerciale și 17 obiective sociale. Este un moment fericit, atât pentru autorităţile locale, cât şi pentru noi, ca şi companie. A fost un proiect frumos şi foarte complicat. Este o investiţie în care credem şi care va dinamiza zona din punct de vedere economic”, a declarat directorul firmei Megaconstruct, parte a grupului TNG -The Nova Group România.

Alimentarea este făcută dintr-o staţie a Transgaz, reţeaua vine prin Măgurele, Dărăşti de Ilfov, până la Adunaţii Copăceni şi alimentează toate localităţile pe care le traversează. Pentru Adunaţi, sunt vizate 3.100 de imobile, 154 de societăţi comerciale şi 17 obiective sociale. Valoarea totală a investiţiei se ridică la  2 milioane de euro, fără TVA.

Până acum, au fost deja depuse 500 de cereri de branşare din partea locuitorilor din Adunaţii Copăceni.

“În fapt, astăzi suntem martorii momentului finalizării lucrărilor care au avut ca scop înființarea serviciului de distribuție a gazelor naturale pentru cele 4 sate ale comunei Adunații Copăceni.
Iată cum un proiect care acum câțiva ani părea imposibil de realizat astăzi este o certitudine pentru locuitorii comunei noastre.
Mulțumesc pe această cale companiei S.C. Megaconstruct S.A. în calitate de concesionar și investitor, Societății Naționale TRANSGAZ S.A. Mediaș ca parte implicată în construirea conductei magistrale și a stației de predare, și nu în ultimul rând autorităților județene Ilfov și Giurgiu.
De mâine, 16 iunie 2020, vă așteptăm între orele 10-14 la sediul Megaconstruct S.A., strada Principală nr. 38 din Adunații Copăceni pentru depunerea cererilor de branșare. Mulțumesc Bunului Dumnezeu!”, a declarat primarul comunei Adunaţii Copăceni, Dan Rusu.

La eveniment au fost prezenţi şi fostul ministru al Economiei, Niculae Bădălău, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

„Comuna Adunaţii Copăceni a devenit oficial, de astăzi, prima din judeţul Giurgiu care are reţea de gaze naturale în toate satele arondate.

Acest lucru reprezintă un mare succes pentru unitatea administrativ-teritorială respectivă, oferind premisele dezvoltării economice durabile!

Introducerea reţelei de gaze naturale nu înseamnă doar confort sporit pentru cetăţeni, dar şi atragerea de investitori. Acolo unde ai gaz şi energie, ai şi posibilitatea de a te dezvolta! Totodată, avem nevoie de companii puternice şi de oameni serioşi. Mulţumesc, astfel, conducerii firmei care a realizat investiţia cu fonduri proprii şi îmi doresc să ne ajute în continuare să avem asemenea lucrări în cât mai multe comune giurgiuvene!”, a declarat senatorul Niculae Bădălău.

„Cu seriozitate, multă muncă şi pricepere, orice proiect, oricât ar fi de greu, poate deveni realitate! Primarul comunei Adunaţii Copăceni, Dan Rusu, a reuşit să finalizeze unul dintre cele mai ambiţioase şi dificile proiecte din întreg judeţul Giurgiu. Este vorba despre introducerea reţelei de gaze naturale în toate localităţile comunei menţionate. Meritul pentru acest succes le aparţine lui Dan Rusu, echipei sale din Primărie şi firmei care a executat lucrarea! Le mulţumim, îi felicit şi îmi doresc să avem proiecte similare în cât mai multe comune din judeţul nostru!”, a afirmat şi Marian Mina.

 

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă