Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Românul Adrian Zuckerman, nominalizarea lui Trump pentru ambasada din România

Preşedintele Donald Trump şi-a anunţat marţi, într-un comunicat postat pe site-ul Casei Albe, intenţia de a-l nominaliza ca ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în România pe Adrian Zuckerman, din New Jersey, scrie Agerpres.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 25.07.2018 - 09:56

Potrivit comunicatului citat, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent româna.

Este un avocat admis în baroul din New York în 1994 şi partener în firma internaţională de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, Adrian Zuckerman a fost unul dintre coordonatorii pentru servicii naţionale imobiliare şi pentru companii la Epstein Becker & Green, PC, New York, iar mai înainte coordonator pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. De asemenea, el a ocupat funcţia de preşedinte al unui juriu de selecţie judiciară al unei instanţe civile şi de arbitru pentru Consiliul Imobiliar din New York.Activ în ce priveşte iniţiativele filantropice şi educaţionale, Adrian Zuckerman este membru al consiliului Kids Corp şi face parte din consiliul absolvenţilor New York Law School (Facultatea de Drept din New York). Are diplomă preuniversitară de la Massachusetts Institute of Technology şi a obţinut diploma în drept la New York Law School.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a confirmat, recent, înlocuirea lui Hans Klemm din funcția de ambasador al SUA la Bucureşti. Meleșcanu a evitat să dezvăluie numele viitorului ambasador, dar a precizat că acesta va fi o persoană ”care vorbeşte limba română”.

Indicii referitoare la înlocuirea lui Klemm din funcția de ambasador în România au apărut încă de la sfârșitul anului trecut. Hans Klemm este diplomat de carieră și fusese numit ambasador în România de fostul președinte Barack Obama. Noul ambasador va fi, în mod cert, un apropiat al președintelui Trump. 

Comentarii

loading...