Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Adrian Socaciu: "Fiecare dolar investit în sport economisește 3,2 dolari în sănătate"

Preşedintele Institutului Sportiv Român (ISR), Adrian Socaciu, propune partidelor politice din România adoptarea tichetului sport pentru sănătate, subliniind faptul că fiecare dolar investit în activitatea fizică determină o economisire de 3,2 dolari în sistemul medical.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 13.07.2018 - 19:08

"Sportul este în suferinţă în acest moment şi, dacă nu este resuscitat, vom avea o cădere din care nu ştiu cum ne vom reveni. Cifrele sunt îngrijorătoare şi asta doar dacă ne referim la studiul NIELSEN, unde se precizează că 55% din populaţia Românei este supraponderală. Nu mai vorbim de lipsa spaţiilor pentru practicarea sportului în mod gratuit. De aceea, propun partidelor politice din România adoptarea tichetului sport pentru sănătate, pe modelul celui pentru cultură", a precizat Adrian Socaciu într-un comunicat.

Preşedintele ISR a adăugat că trebuie preluate exemplele de succes de la vecinii noştri, care au început să acorde domeniului atenţia cuvenită, iar performanţele se văd.

''Croaţia, ţară cu 4 milioane de locuitori, a obţinut la Rio 5 medalii de aur, 3 de argint, 2 de bronz. Duminică joacă finala Campionatului Mondial de Fotbal. Cred că au bugetul alocat sportului mai mic decât în România'', a arătat Socaciu.

Institutul Sportiv Român este o instituţie specializată, înfiinţată cu scopul de a dezvolta industria sportului prin educaţie şi cunoaştere. Prin proiectele sale de dezvoltare, institutul reuneşte specialişti din toate domeniile, personalităţi sportive şi actori importanţi din diverse sectoare de business, cu scopul de a spori expertiza şi nivelul de implicare a resurselor umane specializate în sport. ISR îşi propune să construiască o fundaţie solidă pentru sportul românesc, o fundaţie construită pe valori, cunoştinţe, integritate şi fair-play, pentru reintegrarea sportului românesc în sporturile internaţionale.

Comentarii

loading...