21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAdolescente dintr-un centru pentru minori, la spital după ce au consumat etnobotanice

Adolescente dintr-un centru pentru minori, la spital după ce au consumat etnobotanice

Cele cinci tinere, care provin de la un centru pentru minori de pe raza municipiului Iaşi, au fost internate în clinica de Toxicologie din cadrul Spitalului de copii Sfânta Maria Iaşi, evoluţia lor fiind favorabilă.

“Au fost aduse la spital cu dureri de cap, greaţă şi vărsături, având tulburări de comportament. Evoluţia este favorabilă, urmând a fi externate în cursul zilei de azi (miercuri – n.r.)“, a declarat medicul Tamara Solange Roşu, de la spitalul de copii din Iaşi.

Conducerea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) IaşI a anunţat demararea unei anchete în acest caz, pentru a stabili de unde şi-au procurat tinerele substanţele respective.

“Unele dintre tinere provin din mediul stradal, unele au fost victime ale traficului de-a lungul vremii sau sunt din familii cu probleme sociale. Vom ancheta cazul, să vedem când şi de unde au adus drogurile. Ce au consumat a fost adus din exterior. Noi nu le controlăm, pentru că acolo nu este o unitate cu regim strict. Merg la şcoală şi în învoiri, merg şi acasă. Vom lua măsuri conform regulamentelor de ordine interioară, adică interzicerea învoirilor şi supraveghere mai strictă“, a declarat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Fetele au vârste cuprinse între 13 şi 16 ani. 

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă