Adina Florea, audiată la Parchet în calitate de martor în dosarul privind protocolul din 2016

Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru şefia DNA, a declarat, pentru Mediafax, că a fost audiată marţi la Parchetul General în calitate de martor în dosarul referitor la protocolul secret încheiat între Parchetul General şi SRI în 2016 şi publicat ulterior de Vâlcov.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2018 - 20:07

"Am fost la Parchetul General în calitate de martor în dosarul care priveşte protocolul acela din 2016. Nu am cum să vă spun mai mult", a declarat, pentru MEDIAFAX, Adina Florea.

Pe 7 septembrie, procurorul general Augustin Lazăr anunţa, întrebat de informaţiile potrivit cărora protocolul publicat de consilierul premierului Darius Vâlcov ar fi plecat din seiful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, de unde provine şi Adina Florea, că Parchetul General face verificări la această instituţie. "Pot confirma doar că există o verificare în curs la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa", a declarat Augustin Lazăr.

Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal după ce consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a publicat protocolul secret semnat între Parchetul General şi SRI. Parchetul General anunţase anterior că protocolul secret încheiat cu SRI în decembrie 2016, cel publicat de Vâlcov, şi-a încetat efectele pe 13 martie 2017, precizând că a iniţiat, pe 22 martie 2018, declasificarea acestuia.

Comentarii