13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiActiunea Let's Do It, Romania!, anulată în mai multe localităţi din cauza...

Actiunea Let’s Do It, Romania!, anulată în mai multe localităţi din cauza pestei porcine

„Ca urmare a confirmării focarelor de pestă porcină din partea Prefecturilor respective în 3 judeţe din România, echipa Let’s Do It, Romania! a luat următoarele măsuri de protecţie pentru Ziua de Curăţenie Naţională de pe 15 septembrie: în judeţul Ialomiţa acţiunea Let’s Do It, Romania! de pe 15 septembrie a fost anulată; în judeţul Călăraşi Ziua de Curăţenie Naţională Let’s Do It, Romania! din Călăraşi nu se va desfăşura în Borcea, Perişoru, Constantin Brâncoveanu, Călăraşii Vechi, Ştefan cel Mare, Unirea. Acţiunea se va desfăşura numai în anumite localităţi din judeţ; în Bucureşti şi Ilfov Ziua de Curăţenie Naţională Let’s Do It, Romania! nu va avea loc în următoarele localităţi: Tunari (Tunari, Dimieni), Ştefăneştii de Jos (Ştefăneştii de Jos, Ştefăneştii de Sus), Voluntari, Otopeni (Otopeni, Odăile), Dascălu (Dascălu, Creata, Runcu, Gagu), Afumaţi, Găneasa (Găneasa, Moara Domnească, Cozieni, Şindriliţa), Pantelimon, Dobroeşti (Dobroeşti, Fundeni), Glina (Căţelu), Corbeanca (Petreşti, Corbeanca), Baloteşti (Baloteşti, Săftica, Dumbrăveni), Mogoşoaia, Moara Vlăsiei (Căciulaţi), Petrăchioaia (Vânători, Petrachioaia, Surlari)”. se spune în anunţ.

România organizează sâmbătă o Zi de Curăţenie Naţională pentru a şasea oară, după cele cinci acţiuni de succes desfăşurate începând cu anul 2010. Let’s Do It, România! este cea mai mare mişcare socială din România, până acum peste 1,4 milioane de voluntari participând la evenimente şi curăţând 18.000 de tone de deşeuri.

Evenimentul face parte din acţiunea internaţională Ziua de Curăţenie Globală – World Cleanup Day – realizată sub egida Let’s do it, World! şi a Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu – UNEP. 150 de ţări din întreaga lume se vor uni pe 15 septembrie în cea mai ambiţioasă mişcare civică la nivel internaţional – World Cleanup Day, iar milioane de voluntari din întreaga lume vor spune “Let’s Do It !” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deşeurile.

Obiectivul World Cleanup Day, de a mobiliza 5% din populaţia Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament din perspectiva gestionării corecte a deşeurilor, poate fi considerat cel mai ambiţios proiect civic de mediu înregistrat vreodată la nivel mondial.

În România, ţinta organizatorilor este mobilizarea unui număr de 1 milion de voluntari, care să participe activ la acţiunea de curăţenie.

World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie la ora 10:00 în Noua Zeelandă şi se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii.

Mişcarea Let’s Do It, World !, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naştere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curăţenie Naţională şi a reuşit să mobilizeze 50.000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din reţeaua internaţională Let’s Do It World! încă de la început, fiind a patra ţară care a organizat o acţiune naţională de curăţenie.

Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani şi numără astăzi 150 de ţări cu experienţă sau care vor organiza pentru prima oară o Zi de Curăţenie Naţională în 2018.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă