Acțiune europeană comună pentru confiscarea de autovehicule furate

Un total de 352 de autovehicule furate au fost confiscate în drum spre destinația finală ca urmare a Zilei de acțiune comună (JAD) „Mobile 3” susținută de Europol, la care a participat și România.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 27.10.2020 - 23:50

De asemenea, au fost confiscate încă 1.077 de piese furate ale vehiculelor și zeci de documente falsificate.

Au fost efectuate aproximativ 44.548 de controale în diferite baze de date în timpul acestei operațiuni de două săptămâni (12-23 octombrie 2020) desfășurată în cadrul Platformei europene multidisciplinare împotriva amenințărilor penale (EMPACT), potrivit unui comunicat al Europol. Condusă de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Coastă FRONTEX, această operațiune s-a axat pe verificarea punctelor de trecere a frontierei și a activităților terestre în 17 țări ale UE și 5 țări din regiunea balcanică.

În strânsă cooperare cu industria privată, inclusiv industria auto, producătorii de bărci / nave, companiile de închiriere și leasing, precum și utilizarea bazelor de date Europol, ofițerii de control la frontieră de la frontiera externă a UE au împiedicat traficul de vehicule și bărci în străinătate. De exemplu, poliția greacă a confiscat 15 vehicule de la companii de închiriere, pe care infractorii au încercat să le scoată din UE.

FRONTEX a înființat un centru de coordonare la sediul său din Varșovia, unde ofițerii din țările participante au schimbat în mod eficient informații.

Comentarii