Acţionarii Nuclearelectrica au prelungit contractele de mandat ale şefilor companiei

Acţionarii producătorului de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, au prelungit durata contractelor de mandat ale directorului general, directorilor generali adjuncţi şi directorului financiar pentru o perioadă provizorie.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.08.2018 - 09:47

Aceştia au fost numiţi în funcţie pentru o perioadă provizorie de patru luni prin decizia Consiliului de Administraţie din 25 aprilie 2018, prelungirea urmând să intre în vigoare cu data de 5 septembrie, în conformitate cu prevederile legale aplicabile până la finalizarea procedurii de selecţie a conducerii administrative şi executive a SNN în baza prevederilor OUG nr. 109/2011.

”Demararea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica în baza prevederilor OUG 109/2011 a fost aprobată în AGA SNN din data de 25 aprilie 2018, procesul de selecţie fiind în derulare”, arată raportul.

Valoarea totală a programului de investiţii al Nuclearelectrica pentru acest an este de 244,86 milioane lei, fără componenta alocată plăţii serviciului datoriei aferent împrumuturilor pe termen lung.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,2 miliarde lei.

Comentarii