19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAccident în Călimăneşti, provocat de un şofer care ar fi adormit la...

Accident în Călimăneşti, provocat de un şofer care ar fi adormit la volan

Evenimentul a avut loc după ce şoferul autoturismului în care se aflau ar fi adormit la volan şi s-a izbit frontal de o cisternă încărcată cu cenuşă, au transmis reprezentanţii IPJ Vâlcea, citaţi de Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Cătălin Udrea, cei doi morţi – un bărbat de 30 de ani şi o femeie de 23 de ani, erau cetăţeni moldoveni care veneau din Germania şi se îndreptau spre Bulgaria.

“Evenimentul rutier a avut loc pe DN 7, în localitatea Călimăneşti – Seaca. Din primele cercetări, şoferul autoturismului ar fi adormit la volan, a părăsit sensul său de mers şi a intrat pe contrasens unde a lovit frontal o autocisternă”, a spus reprezentantul IPJ Vâlcea

El a precizat că în accident a mai fost implicat şi un alt autoturism care, încercând să evite locul accidentului, ar fi intrat în şanţ.

Reprezentanţii ISU Vâlcea au transmis că, în urma impactului, şoferul autoturismului şi o femeie, pasageră pe bancheta din spate, au decedat pe loc, un copil de patru ani, care se afla în autoturism, fiind dus la spital.

“Copilul transportat la spital este conştient, fiind mai mult speriat. A fost preluat de o ambulanţă SAJ. Alte trei persoane implicate, doi adulţi, cu un copil de circa doi ani din celălalt autoturism implicat, precum şi şoferul autocisternei nu au avut probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

În zonă a fost trimis şi un echipaj de pompieri voluntari din Călimăneşti pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, existând scurgeri de carburant din cisternă.

Traficul rutier a fost reluat pe ambele sensuri de mers după aproximativ o oră de la anunţarea accidentului.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă