Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

A murit Mariana Zaharescu, una dintre vocile „Teleenciclopediei“

Mariana Zaharescu, una dintre celebrele voci ale emisiunii „Teleenciclopedia”, a murit la vârsta de 87 de ani şi va fi înmormântată luni, a anunţat duminică televiziunea publică.

Share

Rl online 0 comentarii

18.08.2019 - 22:03

„Suntem mai săraci. Doamna Mariana Zaharescu, una dintre vocile «Teleenciclopediei», a plecat dintre noi”, a fost anunţul făcut de Televiziunea Română, duminică, pe pagina de Facebook. „Înmormântarea va avea loc mâine (luni, n.r.), la ora 14:00, la cimitirul Reînvierea din zona Bucur Obor”.

Mariana Zaharescu a lucrat mai întâi la Radio, dar mai apoi a ajuns la Televiziunea Română. „Am participat la concurs si l-am câştigat. Cred că am fost aleasă datorită tinereţii mele şi a vocii pe care o am. Nu o luaţi ca pe o lipsă de modestie, însă am fost numită «Vocea de aur». (...) «Teleenciclopedia» a fost şi este o emisiune foarte iubită de oameni. Este adevărat ca nu mai are aceeaşi afluenţă de telespectatori, dar este încă urmărită“, mărturisea Mariana Zaharescu pentru jurnalul.ro. „Teleenciclopedia“ este una dintre cele mai longevive emisiuni din programele posturilor de televiziune din România, prima difuzare a emisiunii înregistrându-se pe 22 mai 1965.

Între comentatorii care au lucrat sau lucrează pentru „Teleenciclopedia“ se numără: Mariana Zaharescu, Adela Mărculescu, Irina Petrescu, Sanda Ţăranu, Ruxandra Sireteanu, Lucia Mureşan, Carmen Movileanu, Cristiana Bota, Florian Pittiş, Dinu Ianculescu, Ludovic Antal, Sorin Balaban, Ion Caramitru, Silviu Stănculescu, George Oancea, Traian Stănescu, Mircea Neacşa, Mihai-Gruia Sandu şi Petru Mărgineanu.

Comentarii

loading...