11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiA început descărcarea leșurilor de pe vasul eșuat

A început descărcarea leșurilor de pe vasul eșuat

Leşurile sunt încărcate în containere etanşate şi transportate cu maşini autorizate de Direcţia Sanitar-Veterinară la o unitate de incinerare din judeţul Tulcea.

“Primul camion este încărcat de echipele noastre şi va pleca, în scurt timp, către destinaţie. Nava începe să fie eliberată de încărcătura biologică. Etapele operaţionale progresează conform planului agreat cu autorităţile abilitate”, a informat purtătorul de cuvânt al societăţii, Cristian Blană, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, se lucrează la deschiderea unor culoare de acces pentru fiecare punte.

“Operaţiunea este una de complexitate ridicată, care trebuie desfăşurată în condiţii de siguranţă. Epava trebuie decopertată pentru a asigura accesul utilajelor în interior, în spaţii labirintice şi înguste”, a informat Blană, adăugând că descărcarea leşurilor se face cu “graifer telecomandat, miniîncărcătoare motorizate şi transpaleţi pentru zonele înguste (spaţiul în interiorul navei este limitat, spaţiul dintre unele punţi este de aproximativ 1 m înălţime)”.

Pe 25 februarie, vaporul cu peste 14.000 de oi la bord, eşuat în noiembrie 2019 în Portul Midia, a fost repus pe linia de plutire şi adus la cheu, în urma operaţiunilor de ranfluare începute la mijlocul lunii trecute.

Pe 14 ianuarie, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a semnat cu Grup Servicii Petroliere contractul privind serviciile de dezeşuare şi ranfluare a navei Queen Hind. Contractul, în valoare de circa 19 milioane de lei, ce prevede şi scoaterea şi neutralizarea încărcăturii din interiorul vaporului, are durata de 35 de zile de la semnare.

Nava Queen Hind, încărcată cu circa 14.600 de oi, s-a răsturnat pe 24 noiembrie 2019, la plecarea din Portul Midia, scufundându-se parţial. Echipajul format din 22 de marinari sirieni a fost salvat, fiind scoase vii de la bordul vaporului, în zilele de după incident, şi câteva sute de oi.

Cele mai citite

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă