Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Adriana Cotel (Foto: Facebook)

A fost destituită șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Adriana Cotel, socotită o apropiată a lui Liviu Dragnea și a lui Darius Vâlcov, a fost eliberată din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.06.2019 - 18:38

Adriana Cotel a fost eliberată din funcția de șef al CNAS printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, decizie semnată la data de 3 iunie și publicată, în aceeași zi, în Monitorul Oficial.

Conform textului acestui act normativ, Decizia 106 / 2019 a premierului s-ar fi luat la propunerea ministrului Sănătății, care ar fi fost înaintată la cabinetul premierului Dăncilă chiar în aceeași zi, 3 iunie, în care premierul a aprobat decizia și în care această decizie a fost și publicată în Monitorul Oficial.

Pe contul de Facebook al Adrianei Cotel, ea apare, încă, în funcția de președinte al CNAS.

Funcția de președinte al CNAS are rang de secretar de stat, ceea ce face ca numirea sau eliberarea din această funcție să se facă prin decizii ale premierului, fără a fi necesară validarea de către șeful statului.

Adriana Cotel era socotită o apropiată a lui Liviu Dragnea - care și-a pierdut funcțiile de președinte al PSD și al Camerei Deputaților - precum și a lui Darius Vâlcov - care a demisionat din funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă.

În mod provizoriu, până la numirea unui nou președinte al CNAS, această funcție va fi asigurată de Răzvan Teohari Vulcănescu, acesta fiind, în prezent, vicepreședinte al CNAS.

Comentarii