12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLIVE/GALERIE FOTO A doua zi de proteste în Piața Victoriei

LIVE/GALERIE FOTO A doua zi de proteste în Piața Victoriei

UPDATE 22:56 Două persoane au fost transportate la Spitalul ‘Elias’

Două persoane au fost transportate, sâmbătă, la Spitalul Elias, de la protestul din Piaţa Victoriei, însă fără a fi vorba de agresiuni, a informat ISU Bucureşti-Ilfov.

“Până în acest moment au fost gestionate 12 situaţii de urgenţă, în urma cărora două persoane au fost transportate la spital, la ‘Elias’ ambele, fără a fi vorba de agresiuni”, au precizat oficiali ai ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit acestora, este vorba de un tânăr de 20 de ani cu dureri toracice, respectiv o femeie, 29 de ani, cu stare de ameţeli.

Echipajele de intervenţie au fost solicitate şi pentru alte probleme medicale, respectiv atac de panică, hipertensiune, răni.

UPDATE 22:36  Zeci de mii de persoane participă, sâmbătă seară, la mitingul antiguvernamental din Piaţa Victoriei, protestatarii scandând “Nu plecăm!”.

Oamenii, care sunt strânşi atât în faţa sediului Guvernului, cât şi pe străzile laterale, au aprins de mai multe ori lanternele telefoanelor mobile, iar la un moment dat a fost înălţat şi un lampion.

De asemenea, pe faţada Palatului Victoria au fost proiectate mesaje prin care se cerea demisia Guvernului.

Protestatarii scandează “PSD – Ciuma roşie!”, “Demisia!”, “Jos Guvernul!” şi “România, trezeşte-te!”.

În jurul orei 22,30, mai multe grupuri de persoane au început să se retragă din piaţă.

UPDATE 21:26 Peste 25.000 de persoane la protestul de la Bucureşti.  Un tânăr care a forţat dispozitivul – ridicat de jandarmi

Numărul persoanelor care participă sâmbătă seara la mitingul antiguvernamental din Piaţa Victoriei a depăşit 25.000, potrivit unor surse.

Un tânăr care a forţat dispozitivul de ordine publică a fost ridicat de jandarmi.

În timp ce oamenii din piaţă au intonat Imnul Naţional, pe faţada Palatului Victoria a fost proiectat un mesaj prin care se cerea demisia Guvernului. Protestatarii scandează “PSD – Ciuma roşie”, “Demisia”, “Jos Guvernul” şi “România, trezeşte-te”.

La un moment dat, în piaţă a apărut un grup de tineri care aveau feţele acoperite. Doi dintre ei au încercat să forţeze gardul instalat de jandarmi, unul fiind imobilizat şi scos din mulţime.

Reprezentanţii Jandarmeriei Române au confirmat că o persoană care a forţat dispozitivul dinspre Bulevardul Iancu de Hunedoara va fi condusă la secţia de poliţie, pentru a fi identificată şi sancţionată.

Oamenii aflaţi în zona în care s-a produs incidentul s-au îndepărtat de grupul de tineri cu feţele acoperite. 

UPDATE 20:51 Protest Piaţa Victoriei. Peste 15.000 de persoane la protestul de la Bucureşti

Numărul persoanelor care participă sâmbătă seara la mitingul antiguvernamental din Piaţa Victoriei a depăşit 15.000, potrivit unor surse, protestul desfăşurându-se fără incidente.

 Mulţi dintre protestatari s-au aşezat pe jos, cu spatele către Palatul Victoria, cerând demisia Guvernului. Oamenii spun că, dacă se aşază pe asfalt, nu vor mai putea fi acuzaţi de jandarmi că provoacă violenţe.

Traficul a fost restricţionat pe mai multe artere rutiere adiacente Pieţei Victoriei, printre care Bulevardul Lascăr Catargiu şi străzile Buzeşti şi Paris, a anunţat Brigada Rutieră. Anterior au fost aplicate mai multe devieri: pe Bulevardul Iancu de Hunedoara prin pasaj, de la Statuia Aviatorilor către Piaţa Victoriei şi de intersecţia străzii Ion Mincu cu Şoseaua Kiseleff către Piaţa Victoriei.
 

UPDATE 20:20 Protest Piaţa Victoriei/ Restricţii de circulaţie pe Bulevardul Lascăr Catargiu

Poliţiştii au restricţionat sâmbătă seara traficul rutier şi pe Bulevardul Lascăr Catargiu, de la Piaţa Romană către Piaţa Victoriei, informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Măsura a fost luată în contextul extinderii protestului din Piaţa Victoriei

UPDATE 19:57 Protest Piaţa Victoriei/ Peste 5.000 de persoane la protestul din Bucureşti; în piaţă a ajuns şi Ludovic Orban

 Peste 5.000 de persoane se află sâmbătă seara, în jurul orei 20,00, în Piaţa Victoriei, unde se desfăşoară un nou protest antiguvernamental, la care ia parte şi liderul PNL, Ludovic Orban.

Liderul liberal a trecut prin mulţimea strânsă în piaţă, oprindu-se lângă gardul de protecţie montat de jandarmi.

Printre protestatari se află şi numeroşi părinţi veniţi cu copii mici, unii chiar în cărucioare. În piaţă a apărut şi un grup de maramureşeni îmbrăcaţi în costume populare şi “înarmaţi” cu tobe.

Oamenii din piaţă sunt dotaţi cu steaguri tricolore, precum şi ale SUA, Marii Britanii, Scoţiei, Canadei, Belgiei şi Spaniei. Unii dintre ei suflă în vuvuzele, însă scandările sunt mai puţin numeroase decât la protestul de vineri, iar atmosfera este calmă.

În zona Pieţei Victoriei sunt desfăşurate efective de jandarmi, dar sunt prezenţi şi poliţişti şi echipaje SMURD.

Traficul a fost restricţionat pe mai multe artere rutiere adiacente Pieţei Victoriei, printre care străzile Buzeşti şi Paris, a anunţat Brigada Rutieră. Anterior au fost aplicate mai multe devieri: pe Bulevardul Iancu de Hunedoara prin pasaj, de la Statuia Aviatorilor către Piaţa Victoriei şi de intersecţia străzii Ion Mincu cu Şoseaua Kiseleff către Piaţa Victoriei.

UPDATE 19:00 Trasee deviate pentru mijloacele de transport RATB care circulă prin Piaţa Victoriei

 Mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti care trec prin Piaţa Victoriei circulă pe trase deviate începând cu ora 18:30, informează RATB pe Twitter.

“De la ora 18:30, având în vedere restricţiile de trafic din Piaţa Victoriei, mijloacele de transport RATB vor circula pe trasee deviate”, scriu reprezentanţii companiei.

 Este vorba despre autobuzele liniilor 300, 362, 381, 783 şi linia turistică.

UPDATE 18:49 Aproximativ 1.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei; circulaţia pe bulevarde din zonă este restricţionată

Aproximativ 1.000 de persoane se află sâmbătă seara, în jurul orei 18,30, la protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei, în zonă fiind restricţionată circulaţia rutieră pe bulevardele Kiseleff, Iancu de Hunedoara şi Calea Victoriei.

Protestatarii sunt dotaţi cu steaguri tricolore, precum şi ale SUA, Marii Britanii, Scoţiei, Canadei, Belgiei şi Spaniei. Ei suflă în vuvuzele.

În zonă sunt desfăşurate şi efective de jandarmi, ale Poliţiei şi echipaje SMURD.

La ora transmiterii acestei ştiri încă mai este deschis traficul rutier pe bulevardele Lascăr Catargiu şi Aviatorilor, maşinile putând circula pe artera dintre clădirea Guvernului şi perimetrul ocupat de protestatari. AGERPRES / (AS – autor: Eusebi Manolache, editorI: Nicoleta Gherasi, Marius Frăţilă, editor online: Daniela Juncu)

UPDATE 18:40 Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei se apropie de 1000.

În jur de 300 de persoane se află în mijlocul Pieţei. Jandarmii transmit că în cursul zilei a fost dus la secţie un tânăr de 18 ani, aflat în zona Muzeului Antipa, asupra căruia s-a găsit un cuţit. Un alt protestatar a fost amendat cu 500 de lei, după ce s-a manifestat violent la adresa jandarmilor în momentul în care aceştia delimitau zona de protest.

Un nou protest are loc sâmbătă, 11 august, în Piaţa Victoriei din Capitală. La ora 18.00, ora anunţată pe reţelele de socializare pentru începerea protestului, în faţa Guvernului se aflau aproape 100 de persoane, cu staguri, bannere, fluiere şi vuvuzele. Protestatarii continuă să sosească în piaţă.

În jur de 300 de persoane se află în mijlocul Pieţei. Jandarmii transmit că în cursul zilei a fost dus la secţie un tânăr de 18 ani, aflat în zona Muzeului Antipa, asupra căruia s-a găsit un cuţit. Un alt protestatar a fost amendat cu 500 de lei, după ce s-a manifestat violent la adresa jandarmilor în momentul în care aceştia delimitau zona de pr

Au existat deja, în cursul zilei, încăierări între protestatari şi jandarmi, o persoană fiind dusă la secţia de poliţie.

Mitingul de vineri anunţat de asociaţii ale diasporei, marcat de numeroase confruntări între protestatari şi forţele de ordine, s-a încheiat după miezul nopţii de joi spre vineri, în jurul orei 2,00.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă