Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

75 de hectare de pădure şi vegetaţie uscată, cuprinse de flăcări în Munţii Apuseni

Zeci de hectare de litieră de pădure şi vegetaţie uscată au fost cuprinse de flăcări în Munţii Apuseni, în două localităţi de pe Valea Arieşului, pentru lichidarea incendiilor intervenind pompieri de la Staţia Cîmpeni, a informat, miercuri, ISU Unirea Alba.

Share

Rl online 0 comentarii

06.11.2018 - 09:56

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Unirea Alba, Alina Marescu Dumitrescu, unul dintre incendii se manifestă pe o suprafaţă de 45 de hectare în localitatea Vidolm, iar altul a cuprins 30 de hectare pe raza localităţii Sălciua de Sus.

În total, intervin aproape 20 de subofiţeri cu patru autospeciale de la Staţia Cîmpeni, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Unirea Alba.

Focul se manifestă la litiera de pădure, doborâturi şi vegetaţie uscată.

În ultimele zile, în Alba au fost mai multe incendii provocate, în majoritatea lor, de focul lăsat nesupravegheat.

În consecinţă, ISU Unirea Alba a transmis că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetaţie uscată, mirişti, şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, importante pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

Comentarii

loading...