10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zilei7,3 milioane de lei pentru pasarela pietonală de la Fântâna Miorița

7,3 milioane de lei pentru pasarela pietonală de la Fântâna Miorița

Conform proiectului, pasarela urmează să aibă o lungime totală de 140 de metri, suprafaţă totală de 950 metri pătraţi şi o lăţime de trei metri. Durata de realizare a investiţiei este estimată la patru luni.

În raportul de specialitate se arată că obiectivul de investiţie va asigura traversarea în condiţii de siguranţă şi confort pentru pietoni.

“S-a urmărit în mod special ca pe lângă îndeplinirea funcţiunii principale de fluidizare a traficului pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, pasarela concepută să fie un unicat, cu un design care să confere mai multă personalitate şi substanţă zonei în care e amplasată”, se mai arată în document.

Pe 29 august, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţa că în Capitală vor fi realizate 11 pasarele ciclo-pietonale, în zone cu circulaţie rutieră intensă, acestea urmând să fie accesibile şi persoanelor cu dizabilităţi, prin rampe sau lifturi.

Contractul pentru studiul de fezabilitate pentru cele 11 pasarele a fost semnat între Administraţia Străzilor şi Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, pe 3 august, valoarea totală a contractului fiind de 125.000 euro.

Conform unui comunicat transmis de PMB, celelalte pasaje vor fi situate: trei la Metrou Aurel Vlaicu (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti şi Prefectură; Viitorul Spital Metropolitan; Calea Floreasca, la Mall Promenada); Calea Griviţei – RATB Carpaţi: între strada Dorna şi strada Soveja; Şos. Alexandriei – Ieşire Bucureşti-Bragadiru: în zona penitenciarului Rahova; Str. Liviu Rebreanu: la Mall Park Lake; Bd. Iuliu Maniu: la hypermaket Cora; Calea Văcăreşti – la intersecţia cu strada Pridvorului: amplasamentul propus este la baza rampelor de acces ale pasajului Mihai Bravu, în imediata vecinătate a accesului la staţia de metrou Mihai Bravu; Şoseaua Mihai Bravu nr. 30: amplasamentul propus este la ieşirea din pasajul Bucur Obor înspre b-dul Ferdinand I; Bd. Doamna Ghica – str. Dimitrie Grozdea.

Cele mai citite
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....
Ultima oră
Pe aceeași temă