Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

56 de autobuze electrice vor fi achiziţionate în Braşov şi Timişoara cu fonduri europene

Un număr de 56 de autobuze electrice vor fi achiziţionate cu fonduri europene, în următorii patru ani, în Braşov şi Timişoara, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP)

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.10.2019 - 16:37

Conform unui comunicat de presă remis, miercuri, Agerpres de MDRAP, valoarea finanţării nerambursabile pentru aceste achiziţii este de aproximativ 185.000 de lei.

Pentru municipiul Braşov vor fi achiziţionate 12 autobuze (care vor circula pe linia 5), iar pentru Timişoara - 44 de autobuze electrice (pentru rutele M 35, 40, E 7, 33, E 1, E 8, 21, M 44, E 2, M 22, E 3), aceste vehicule urmând să aibă lungimea de 18 metri.

Ordinul de finanţare a proiectului a fost semnat pe 1 octombrie 2019 de viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice, iar investiţia va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) şi municipiile menţionate (în calitate de parteneri).

Obiectivul proiectului îl reprezintă promovarea mobilităţii urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic şi modern în Braşov şi Timişoara.

Proiectul a fost depus în cadrul apelului cu numărul POR/2018/4/4.1/3/în parteneriat, Obiectivul specific 4.1 "Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă" din Axa prioritară 4 "Sprijinirea dezvoltării urbane durabile" a POR 2014-2020.

Comentarii

loading...