5 tone de materiale sanitare pentru campania de vaccinare au fost aduse din Qatar

O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a executat joi, 21 ianuarie, un zbor pentru aducerea, din Statul Qatar, a aproximativ cinci tone de materiale sanitare necesare campaniei de vaccinare constând în 500 de mii seringi de 1ml și 450 de mii seringi de 3ml.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

23.01.2021 - 11:21

Zborul a fost efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Distribuirea echipamentelor către centrele de vaccinare va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Un prim zbor similar a fost executat sâmbătă, 16 ianuarie, când o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a executat un zbor pentru aducerea, în România, a primei tranșe de materiale sanitare din Qatar necesare campaniei de vaccinare, constând în aproximativ 250 de mii de seringi și 100 de mii de ace.

Materialele au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la solicitarea Comitetului Națiomal de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Distribuirea echipamentelor a fost realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU către centrele de vaccinare comunitare.

Citește totul despre:

#vaccinare #qatar #covid

Comentarii