12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zilei5 tone de materiale sanitare pentru campania de vaccinare au fost aduse...

5 tone de materiale sanitare pentru campania de vaccinare au fost aduse din Qatar

Zborul a fost efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Distribuirea echipamentelor către centrele de vaccinare va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Un prim zbor similar a fost executat sâmbătă, 16 ianuarie, când o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a executat un zbor pentru aducerea, în România, a primei tranșe de materiale sanitare din Qatar necesare campaniei de vaccinare, constând în aproximativ 250 de mii de seringi și 100 de mii de ace.

Materialele au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la solicitarea Comitetului Națiomal de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Distribuirea echipamentelor a fost realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU către centrele de vaccinare comunitare.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă