8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zilei5 accesorii pentru camera foto nelipsite din geanta unui fotograf

5 accesorii pentru camera foto nelipsite din geanta unui fotograf

Fotografia este un domeniu ce câștigă din ce în ce mai multi adepți, iar simplitatea cu care poți face astăzi rost de echipamente profesionale și softuri de editare foto contribuie din plin la această popularitate. Mai mult decât atât, poți învăța simplu și rapid tehnici uimitoare de fotografie, chiar în confortul propriului cămin, din tutoriale sau bloguri ale fotografilor profesioniști.

 

Dacă ți-ai achiziționat de curând o cameră foto și vrei să împingi această pasiune la nivel de artă, trebuie să ții cont de un aspect extrem de important: cu cât paleta de accesorii pentru cameră este mai diversificată, cu atât pozele pe care le faci vor fi mult mai reușite. Așadar, iată 5 accesorii pentru acest device, nelipsite din geanta unui fotograf care se respectă:

 

Blitz pe patină – pentru fotografii clare ca lumina zilei

Încărcător de acumulatori – pentru o viață mai lungă a blitz-ului

Card de memorie – pentru mai multe fotografii, oriunde și oricând

Trepied – pentru o mai bună stabilitate a camerei foto

Filtre pentru obiectiv – pentru cadre mai mult decât uimitoare

 
Blitz pe patină – pentru fotografii clare ca lumina zilei
Pentru că de foarte multe ori se întâmplă ca lumina provenită de la soare să ofere suficientă strălucire cadrului pe care l-ai surprins, îți recomandăm să cumperi un blitz pe patină, vital pentru poze realizate în condiții de luminozitate scăzută.

 

Blitz-ul pe patină se atașează cu ușurință pe camera foto și oferă lumină suplimentară, acolo unde blitz-ul incorporat al device-ului nu reușește să facă acest lucru. Mai mult decât atât, blitz-ul propriu-zis al camerei foto se află de cele mai multe ori extrem de aproape de obiectiv, de aceea, cadrele surprinse pot avea umbre nedorite, în lipsa acestui accesoriu foto extrem de util.

 

Încărcător de acumulatori – pentru o viață mai lungă a blitz-ului
Așa cum am arătat și mai sus, achiziționarea unui blitz pe patină reprezintă o alegere de cumpărare cât se poate de inspirată. Însă pentru ca lumina pe care acest accesoriu foto o oferă să fie cât mai puternică și de lungă durată, adaugă în geanta ta și un încărcător de acumulatori.

 

Cele mai bune încărcătoare de acest tip nu doar că încarcă bateriile sau acumulatorii AA și AAA în cel mai scurt timp, dar garantează și o autonomie mai lungă a acestora, pentru mai multa lumină în poze, exact atunci când ai nevoie de așa ceva.

Card de memorie – pentru mai multe fotografii, oriunde și oricând
Lipsa unui card de memorie în geanta cu accesorii foto – iată una dintre cele mai frecvente greșeli ale fotografilor începători. Nimic nu se compară cu sentimentul de siguranță pe care un device suplimentar de memorie îl garantează, atunci când te afli în excursie și știi că poți fotografia tot ce vrei, pentru că dispui de suficient spațiu.

 

Ține cont de o serie de aspecte importante, înainte de cumpărarea unui astfel de accesoriu foto:

 

●     Compatibilitatea dintre cadrul de memorie și camera ta foto;

●     Capacitatea de stocare a cardului de memorie;

●     Clasa cardului de memorie;

●     Viteza de citire a datelor de pe cardul de memorie.

 

 

Trepied – pentru o mai bună stabilitate a camerei foto
Pe net vei găsi o mulțime de trepiede la prețuri incredibil de avantajoase, pentru ca fotografiile pe care le surprinzi să se bucure de o mai bună stabilitate, indiferent de locul în care te afli. Mai mult decât atât, trepiedele oferă suport logistic excelent pentru fotografiile macro, cele cu expunere lungă sau cele realizate pe timp de noapte.

 

Ergonomice, reglabile și extrem de stabile, aceste accesorii foto preiau o mare parte din controlul camerei foto, de aceea, calitatea cadrelor surprinse nu mai depinde de capacitatea fotografului de a ține bine camera, sau de nivelul său de odihnă.

Filtre pentru obiectiv – pentru cadre mai mult decât uimitoare
Așa cum spuneam și în introducere, softurile de editare foto sunt tool-uri vitale în activitatea fotografilor. Însă în cazul anumitor efecte de imagine, editarea foto nu se dovedește a fi la fel de eficientă ca filtrele pentru obiectiv. Aceste “excepții de la regulă” aduc în lumină efecte ce doar aceste accesorii le pot realiza: echilibrarea expunerii și eliminarea reflexiilor. Două astfel de filtre sunt recomandate fotografilor începători: filtrul de polarizare și filtrul ND cu densitate neutră.

 

Fii liber să experimentezi și să fii creativ atunci când ieși cu aparatul tău foto în natură, sau atunci când te plimbi pe străzile unui oraș plin de viață, în căutarea cadrelor perfecte! Pentru că dacă ai geantă accesoriile de mai sus, pozele de vacanță sau portretele celor pe care îi fotografiezi vor căpăta un aer mult mai profi, încărcat de naturalețe, luminozitate și efect. Acumulatori, trepied, filtre pentru obiectiv, card de memorie și blitz pe patină – iată 5 accesorii foto vitale, cu care fotografii începători pot face primii pași în lumea fascinantă a fotografiei.

 
 

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă