40.000 stații radio TETRA achiziționate de Ministerul de Interne

Ministerul de Interne a semnat un acord-cadru cu distribuitorul oficial Motorola pentru achiziția de stații radio pentru înlocuirea celor vechi și extinderea flotei instituțiilor subordonate.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 26.11.2020 - 12:06

Ca parte a acordului-cadru, Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria şi alte structuri subordonate pot comanda pentru personalul din prima linie, noi terminale radio portabile şi pentru maşină, a anunțat joi Ministerul de Interne.

„În această perioadă, marcată de provocări şi condiţii dificile pentru noi toţi, organizaţiile însărcinate cu siguranţa publică sunt din ce în ce mai solicitate. Pentru a asigura o bună coordonare a resurselor din teren, autorităţile din România au decis să investească în sisteme de comunicaţii esenţiale pentru siguranţa cetăţenilor. Ministerul Afacerilor Interne a semnat un acord-cadru pe patru ani cu Centrul pentru Servicii de Radicomunicaţii, distribuitorul oficial al produselor Motorola Solutions în România, pentru aproximativ 40.000 de staţii radio TETRA.”, se arată într-un comunicat de presă.

Noile aparate de emisie-recepție au o performanță audio de top, autonomie crescută și criptare end-to-end, dispozitivele fiind optimizate special pentru instituțiile cu atribuțiuni în securitate și siguranță publică.

„Soluţiile de ultimă generaţie permit agenţilor însărcinaţi cu siguranţa publică, care acţionează în prima linie, să comunice eficient. Staţiile radio TETRA şi soluţiile video portabile sunt componente cheie ale ecosistemului de tehnologii Motorola Solutions pentru misiuni critice, care împreună oferă poliţiei o capacitate sporită de a proteja personalul din prima linie şi pe cetăţeni.”, și-a prezentat produsele Michael Kaae, vicepreședinte regional pe zona Europa a distribuitorului Motorola Solutions.

Inspectoratul General al Poliției a semnat în 2020 un alt contract-cadru cu Motorola pentru livrarea a 12.000 camere portabile.

Comentarii