10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zilei4 dintre medicii orădeni care au lucrat în Republica Moldova au fost...

4 dintre medicii orădeni care au lucrat în Republica Moldova au fost infectați cu coronavirus!

Este vorba de trei medici şi un pompier, au precizat sursele ebihoreanul.ro.

„Au fost retestaţi toţi cei şapte colegi care au participat la misiunea umanitară, iar în cazul a patru dintre ei rezultatele au indicat infectarea cu coronavirus“, spun sursele.

Iniţial, doar un medic din cei şapte fusese confirmat Covid pozitiv, în urma unei testări făcute la Chişinău.

Duminică dimineaţă, însă, au fost eliberate şi rezultatele testărilor făcute la intrarea în ţară prin vama Albiţa, care au indicat că încă trei orădeni sunt infectaţi cu coronavirus. În total, aşadar, este vorba despre patru persoane, din care trei sunt medici, iar unul pompier, adică şoferul care a condus microbuzul „ISU” din Oradea la Chişinău şi înapoi.

Toţi cei şapte membri ai echipei de voluntari au rămas în izolare, într-un hotel anume închiriat de Primăria Oradea pentru cadrele medicale implicate în lupta anti-Covid.

„Nu au fost internaţi în spital deoarece toţi cei patru confirmaţi cu coronavirus sunt asimptomatici. De altfel, toţi se simt bine şi vor fi monitorizaţi de colegi. Niciunul nu este speriat şi toţi au sentimentul datoriei îndeplinite, chiar dacă s-au infectat”, au mai precizat sursele ebihoreanu.ro.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, sunt şapte persoane depistate cu noul coronavirus din echipa medicală care a fost în Republica Moldova.

Din cele 7 persoane infectate, patru sunt cadre medicale (3 medici şi o asistentă medicală). Toate persoanele sunt asimptomatice, cu stare generală bună şi tratare în ţară, a arătat sursa citată.

Întrebat despre acest subiect, premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că regretă că aceştia s-au infectat.

“Îmi pare rău că s-au infectat, apreciez misiunea efectuată în regim de voluntariat. Le doresc sănătate, regret că s-au infectat, dar am convingerea că ceea ce au făcut contează enorm pentru România”, a spus el.

Medicii şi asistenţii medicali care au revenit în România, sâmbătă, după o misiune umanitară de 14 zile în Republica Moldova au fost întâmpinaţi la vama Albiţa de către premierul Ludovic Orban, de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Cele mai citite

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Rareș Hopincă: Decizia PSD – PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei este “raţională” şi “matură”

Decizia PSD - PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, este "raţională" şi "matură", a declarat, marţi, Rareş...
Ultima oră
Pe aceeași temă