15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zilei36 de cetățeni străini, opriți să treacă frontierele României în ultimele 24...

36 de cetățeni străini, opriți să treacă frontierele României în ultimele 24 de ore

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 24.500 persoane cu 12.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 26.000 persoane cu 12.700 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 22.000 de persoane şi 12.100 de mijloace de transport (6.000 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 10.600 de persoane cu 6.100 mijloace de transport.

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

38 fapte ilegale (23 infracţiuni şi 15 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 80.000 lei; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 5.000 lei. Nu s-a permis intrarea în ţară a 36 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 3 cetăţeni români din diferite motive legale.

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă