Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

32 de grade Celsius - record de temperatură în Alaska

Un nou record de temperatură s-a înregistrat în statul american Alaska, deşi o parte a teritoriului acestui se găseşte dincolo de Cercul Arctic.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.07.2019 - 13:17

Serviciul american de meteorologie a anunţat că o valoare a temperaturii de 90 de grade Fahrenheit, echivalentul a 32 de grade Celsius, a fost înregistrată la aeroportul din Anchorage. Încălzirea dramatică cu care se confruntă Alaska în ultimii ani a afectat deja comunităţile locale, fauna şi economia statului.

Potrivit BBC, precedentul record fusese înregistrat în urmă cu 50 de ani, pe 14 iunie 1969, când temperatura a fost de 29,4 grade Celsius. Temperatura medie maximă pentru data de 4 iulie în Anchorage este de 18,3 grade, iar meteorologii avertizează că în Alaska se încălzește de două ori mai repede decât media globală. Din 1901 până în 2016, temperaturile medii din Statele Unite au crescut cu un grad Celsius, în timp ce în Alaska, acestea au crescut cu 2,6 grade, precizează cercetătorii.

Comentarii

loading...