Foto: Arhivă

19 persoane au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, după mitingul de vineri seară

Procurorii militari au primit, până duminică la ora 18, un număr de 19 plângeri penale împotriva jandarmilor, depuse de către protestatari care au fost prezenţi la mitingul de vineri, din centrul Capitalei.

Mihai Diac 0 comentarii

12.08.2018 - 18:36

Plângerile penale au fost depuse în urma apelului lansat de Parchetul Militar, care solicită date de la martorii care au asistat la violențele din timpul mitingului.

Procurorii militari fac apel la persoanele care au participat la protestul de vineri seară și care au fost rănite sau care pot oferi informaţii relevante pentru anchetă să se prezinte la Parchetul Militar din Capitală, au precizat surse judiciare citate de Mediafax.

Datele sau imaginile relevante pentru anchetatori pot fi aduse la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sediul în strada George Georgescu, nr. 2.

Procurorii militari au precizat, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că s-au autosesizat după violenţele de la protestul din Piaţa Victoriei şi au deschis un dosar penal privind modul în care au intervenit jandarmii. Parchetul Militar va prelua şi toate plângerile penale depuse la secţiile de poliţie, pe care le va reuni într-un singur dosar.

„În cursul zilei de astăzi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie al jandarmilor şi incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei din Bucureşti în cursul zilei de 10 august 2018, precum şi în cursul nopţii de 10 spre 11 august 2018. De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse la secţiile de poliţie, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic”, informează parchetul, prin comunicatul de presă de sâmbătă.

Jandarmii au intervenit în forţă, vineri seara, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflaţi în faţa sediului Executivului. Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Comentarii