Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

150 de tone de aghiasmă vor fi împărțite la Constanța, de Bobotează

Arhiepiscopia Tomisului pregăteste peste 150 de tone de aghiasmă care vor fi oferite credincioșilor la slujba de Bobotează de pe malul mării, la Constanța.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

03.01.2020 - 20:45

Sute de voluntari lucrează de câteva zile la etichetarea sticlelor care urmează să fie umplute cu apă sfințită.

Incăperile Arhiepiscopiei Tomisului sunt pline de enoriași care au venit să ajute la etichetare.

Până în ajunul zilei de Bobotează, voluntarii vor eticheta și umple toate cele 200.000 de sticle din plastic de jumătate de litru fiecare.

Femeile sunt mai evlavioase când își justifică ajutorul, spunând Boboteaza la malul mării este pentru ele Iordanul lor, informează Europa FM.

Bărbații sunt însă mai pragmatici când vorbesc despre ideea Arhiepiscopiei de a folosi peturile pentru a fi umplute cu aghiasmă „pentru că se câștigă vreme și se evită acele îmbulzeli care se produc la mari biserici”.

În ajunul zilei de Boboteza după slujbă, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie vă sfinți apa care va fi oferită enoriașilor ce sunt așteptați a doua zi pe Faleza Cazinoului.

Înaltul prelat speră că de Bobotează, pe Faleza Cazinoului să vine cel puțin 20.000 de credincioși.

La finalul Slujbei de Bobotează, Arhiepiscopul Tomisului va arunca trei cruci în mare, iar cei care le vor recupera vor primi obiecte religioase şi bani.

Apoi sticlele cu apă sfinţită vor fi oferite credincioșilor.

Cei care nu pot ajunge la Slujbă vor lua apa sfințită de la carele trase de cai, de măgari şi de boi, care vor străbate străzile principale ale orașului.

Comentarii

loading...