Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

15 observatori internaționali și 15 jurnaliști străini, acreditați de AEP pentru alegerile locale

În vederea observării alegerilor locale, Autoritatea Electorală Permanentă a eliberat 84 de acreditări, cele mai multe fiind solicitate de asociații și fundații.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 26.09.2020 - 13:12

Asociațiile și fundațiile interne și-au arătat în număr mare interesul pentru scrutinul local din România, iar lista celor 54 de instituții care au solicitat acreditări poate fi consultată la secțiunea Acreditări/Alegeri locale 2020, accesând următorul link: https://www.roaep.ro/prezentare/institutii-mass-media-straine-2/

Autoritatea Electorală Permanentă a acreditat și 15 observatori internaționali, dintre care 13 sunt reprezentanți ai ambasadelor străine în România.

De asemenea, au fost acreditați 15 jurnaliști străini, reprezentanți ai MTVA, European Pressphoto Agency (EPA), Agence France-Presse (AFP), Associated Presse (AP) și ARTE, iar lista acestora poate fi consultată la următorul link:
https://www.roaep.ro/prezentare/institutii-mass-media-straine-2/

Potrivit legii, persoanele acreditate pot asista la operaţiunile electorale în ziua votării, începând cu ora 6,00 şi terminând cu momentul încheierii şi semnării de către membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votării în secţia respectivă, precum și la operațiunile efectuate de birourile electorale pentru votul prin corespondență, numai pe baza ecusonului emis de către asociaţia sau fundaţia acreditată de către Autoritatea Electorală Permanentă, însoţite de actul de identitate.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, reprezentanții mass-media și observatorii nu pot interveni în niciun mod în organizarea şi desfășurarea alegerilor, având numai dreptul de a sesiza în scris preşedintele biroului electoral în cazul constatării unei neregularităţi.

Citește totul despre:

Comentarii