6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zilei15 irakieni au vrut să iasă ilegal din România

15 irakieni au vrut să iasă ilegal din România

În data de 13.10.2018, în jurul orei 00.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II – Csanadpalota , s-a prezentat la iesirea din tara, cetateanul turc A.C., în vârsta de 33 de ani, conducând o autoutilitara marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Turcia, însotit de cetateanul bulgar A.O., în vârsta de 38 de ani.

Aceştia transportau, conform documentelor de însotire a marfii, piese metalice pe ruta Turcia – Ungaria.

Cu ocazia controlului de frontiera, s-a descoperit ca sigiliul vamal aplicat este deteriorat, astfel ca politistii au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport.

Poliţiştii de frontiera au descoperit în compartimentul marfa, ascunse printre cutiile cu piese metalice, 15 persoane, dintre care opt barbati, doua femei si cinci minori, adultii având
vârste cuprinse între 22 si 47 de ani, iar minorii între 7 si 17 ani.

În cadrul verificarilor preliminare, s-a stabilit ca cei în cauza sunt cetateni din Irak, înregistrati ca solicitanti de azil în România.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru cetateanul turc si pentru cetateanul bulgar, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat faţa de faţa de cetaţenii irakieni, la finalizarea cercetarilor urmărind a se lua masurile legale ce se impun.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă