16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zilei11 sfaturi utile pentru inregistrarea unui nume de domeniu web

11 sfaturi utile pentru inregistrarea unui nume de domeniu web

In 2018, alegerea unui nume de domeniu web pentru un startup  implica unele dificultati, in parte legate de faptul ca majoritatea domeniilor premium au fost deja inregistrate. Cu toate acestea, zilnic sunt lansate websituri noi, iar unele dintre ele folosesc nume de domenii interesante.

1. Numele unui domeniu web trebuie sa fie simplu
De cele mai multe ori numele de domenii “evidente” au fost deja inregistrate insa nu strica sa verificati. Tineti cont ca cele mai bune nume de domenii sunt usor de pronuntat si scris; evitati lungimea prea mare a numelui.

2. Ce anume ofera web site-ul dvs.?
Daca detineti un restaurant  verificati disponibilitatea numelui acestuia pentru mai multe extensii de domenii. Daca numele domeniului dorit nu este disponibil, incercati sa adaugati un alt doilea cuvant: numele orasului, domeniul de activitate (ex. pizza). Incercati ca in numele domeniului pe care doriti sa-l inregistrati sa descrieti intr-un cuvant usor de retinut ce anume oferiti – acest tip de domeniu este cunoscut ca domeniu call-to-action.

3. Tineti cont de locatie
Daca afacerea dvs. nu este lansata pe plan national incercati sa folositi numele orasului in care oferiti servicii sau produse. Cu o buna optimizare SEO domeniul dvs. poate obtine un ranking bun pe plan local.

4. Analizati punctele dvs. forte
Daca faceti un rebranding sau afacerea dvs. nu este inca lansata online dar sunteti deja cunoscut pentru anumite produse / servicii, incercati sa alegeti numele domeniului in functie de respectivele atuuri.

5. Evitati jargonul
Cuvintele tehnice sau jargoanele folosite in descrierile tehnice sau specifice pentru produse sau servicii pot sa para o alegere buna, insa va recomandam sa priviti din punctul de vedere al vizitatorului sau posibililor cumparatori. Pe scurt: alegeti un nume de domeniu  usor de inteles.

6. Utilizati un generator de nume de domenii
Sa presupunem ca ati incercat diferite variante insa nu ati identificat un nume de domeniu potrivit. Puteti schimba abordarea, folosind un generator de nume de domenii; este posibil ca anumite nume de domenii generate in mod automat sa va ofere un indiciu sau un nume de domeniu care sa corespunda cautarilor dvs.

7. Nu exagerati cu factorul “cool”
Chiar daca brandul dvs. are un nume cool, de genul Kifla4u sau Yung Gr8tst, in alegerea unui nume de domeniu s-ar putea ca astfel de combinatii sa nu fie potrivite. In general, va recomandam sa folositi cuvintele asa cum apar in dictionar si sa evitati numere. Daca brandul dvs. este greu de memorat este foarte probabil ca apara dificultati pentru clientii care vor incerca sa ii tasteze numele in browser.

8. Nu uitati de Social Media
Tineti cont si de retelele sociale. Chiar daca ati gasit un nume perfect de domeniu, asigurati-va ca acel nume nu este folosit ca utilizator pe Facebook, Twitter sau Instagram – daca nu puteti promova respectivul nume in retelele de socializare este posibil ca traficul spre site-ul dvs. sa fie scazut. Asigurati-va ca in jurul numelui de domeniu ales puteti sa va construiti intreaga prezenta online.

9. Alegeti o extensie pe care vizitatorii nu o vor uita
In 99% din cazuri, extensia unui nume de domeniu trebuie sa fie simpla – de exemplu extensia .ro. Va recomandam ca in alegerea extensiei sa tineti cont de zona geografica careia va adresati sau domeniul de activitate. Daca targetati o anumita tara tineti cont de extensia de tara ex: daca activati in Romania – utilizati .ro, Italia – .it , etc.

Exista si alternative: daca detineti un magazin (shop) online, utilizati extensia .shop; daca detineti o reprezentanta sau un service auto incercati extensia .auto. HostX.ro va ofera peste 300 de extensii de nume domenii si un proces de  inregistrare de domenii web rapid .

10. Protejati-va brandul inregistrand mai multe extensii de domenii
Asigurati-va ca alegeti o extensie de domeniu usor de retinut dar inregistrati si alte extensii care va pot ajuta ulterior in dezvoltarea sau protejarea afacerii. Inregistrarea mai multor extensii va oferi un plus afacerii dvs.

11. Asigurati-va ca ati ales corect numele domeniului online
Daca dupa lungi cautari  ati identificat numele perfect de domeniu, luati o scurta pauza si ganditi-va daca alegerea dvs. este potrivita. Calitatea unui nume de domeniu nu va fi singurul lucru care va garanta succesul unui site. Este important sa tineti cont ca pe langa inregistrarea unui  domeniu, website-ul cu functionalitatile, continutul si produsele sale, dar si un serviciu de gazduire web de calitate vor garanta succesul afacerii dvs.

 

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă