Sute de medici din România se află în acest moment în autoizolare, fiind contacți ai colegilor infectați, sau ai pacienților care au fost ulterior confirmați cu coronavirus.

103 cadre medicale diagnosticate cu COVID 19 în România!

Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID 19.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 24.03.2020 - 18:31

Situația, raportată oficial de către Grupul de Comunicare Strategică, este structurată după cum urmează:

43 Medici (27 medici Suceava)
45 Asistenți medicali ( 30 asistenți medicali Suceava)
14 Infirmieri ( 13 infirmieri Suceava)
1 îngrijitoare

Spitalul din Suceava a fost închis pentru a fi dezinfectat, după care va fi folosit exclusiv pentru pacienții diagnosticați cu noul coronavirus.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, deoarece la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

De asemenea, la Spitalul Gerota din Capitală au fost mai multe cazuri de infecții cu coronavirus la personalul medical, printre care și managerul spitalului. 

Personal medical a fost infectat și la Spitalul din Petroșani, județul Hunedoara, acolo unde o tânără venită din Italia nu a respectat izolarea la domiciliu și a mers la spital pentru o afecțiune neurologică. 

Alte câteva sute de medici din România se află în acest moment în autoizolare, fiind contacți ai colegilor infectați, sau ai pacienților care au fost ulterior confirmați cu coronavirus.

Comentarii