20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiJocurile Olimpice 2024. Turismul sportiv este uriaș, dar călătoriilor la Paris au...

Jocurile Olimpice 2024. Turismul sportiv este uriaș, dar călătoriilor la Paris au scăzut în această vară

Parisul, principala destinație a Europei pentru turiști, a cunoscut o scădere a numărului de vizitatori în această vară, în perioada Jocurilor Olimpice din 2024. Dintr-o multitudine de motive, mulți oameni – inclusiv rezidenți – evită Parisul în această vară, în ciuda prognozelor că un boom al călătoriilor a fost aproape asigurat.

Accesul în unele zone importante din Paris a fost restricționat, iar multe stații de metrou sunt închise. Proprietarii de magazine și restaurante din centrul capitalei franceze spun că au încasări mai mici. Ei speră să-și recupereze pierderile în zilele următoare. Mulți turiști au fost nevoiți să-și amâne sau chiar să-și anuleze călătoriile în Paris.

Este o concepție greșită comună că orașele gazdă văd o explozie de călători în jurul Jocurilor Olimpice, a spus John Grant, analist șef la compania de informații privind aviația OAG.

„Fenomenul Jocurilor Olimpice este că piața locală nu călătorește”, a spus el. În plus, „călătorul obișnuit de afaceri care ar călători în mod normal în acel moment, se oprește și rămâne acasă”.

Londra, Atena și Atlanta au înregistrat o scădere a vizitatorilor de vară când au găzduit Jocurile de vară, a spus Grant.

„Nu realizează niciodată ceea ce se așteaptă”, a spus el.

Pierderi mari ale companiilor aeriene cheie

AirFrance-KLM a anunțat că anticipează o reducere a veniturilor sale unitare în al treilea trimestru de 150-170 de milioane de euro (163-184 de milioane de dolari), din cauza cererii slabe de a vizita Parisul în această vară.

„Air France a semnalat probleme la începutul acestei luni, anunțând pe 1 iulie că traficul către și dinspre Paris rămâne în urmă față de alte orașe mari europene. Nu numai că interesul a scăzut, dar „piețele internaționale arată o evitare semnificativă a Parisului”, a declarat compania, potrivit CNBC.

În mod similar, Delta Air Lines estimează, de asemenea, venituri de peste 100 de milioane de dolari – din cauza scăderii volumului călătoriilor în Franța ca rezultat direct al Jocurilor de vară.

„Dacă nu mergi la Jocurile Olimpice, oamenii nu vor merge la Paris”,

a spus CEO-ul Ed Bastian pentru CNBC.

Nimic din toate acestea nu este o surpriză, a spus Grant.

Nicio companie aeriană nu a crescut mult capacitatea – Air France cu 5%, iar Delta cu niciuna – comparativ cu august trecut, a spus el. Mai degrabă, pierderile lor se referă la prețul tarifelor, a spus el.

„Au ținut să încerce să vândă tarife la un preț mai mare decât ar susține cererea pieței”, a spus el, adăugând că companiile aeriene au redus în cele din urmă aceste tarife pentru a obține orice venituri au putut.

În barometrul său de turism din iunie, consiliul de turism din Paris a proiectat o scădere a sosirilor aeriene internaționale pe toate piețele în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice – cu 8% în iunie și cu aproape 15% în iulie, comparativ cu 2023.

Consiliul de turism se așteaptă, de asemenea, la o creștere cu 11% a sosirilor în timpul Jocurilor, stimulată de vizitatori din Europa (+24%) și America de Nord (+15%), dar compensată de scăderea bruscă a sosirilor din Orientul Mijlociu (-42%) și Oceania (-30%).

Franța anticipa venituri suplimentare de 3,5 miliarde de euro din turism.

Airbnb-uri goale și bilete nevândute

Hotelurile, de asemenea, se confruntă cu încetinirea sosirilor din vară la Paris, cu rate de ocupare estimate să scadă la 60% la începutul lunii iulie, în scădere cu aproximativ 10 puncte față de 2023, potrivit consiliului de turism din Paris.

La fel ca și companiile aeriene, multe hoteluri au majorat tarifele pentru a profita de explozia turistică, doar pentru a le reduce în urma unui sezon de primăvară de rezervări lente.

Prețurile hotelurilor din Paris în timpul Jocurilor Olimpice au scăzut aproape la jumătate, subliniind și mai mult faptul că hotelierii prea entuziasmați au supraestimat apetitul pentru camere scumpe. Potrivit Bloomberg, cazările sunt acum listate pentru o medie de 313 € pe noapte între 26 iulie și 11 august, în scădere cu 41% față de prețul maxim de 531 € practicat cu aproximativ 11 luni înainte de Jocuri.

Tarifele sunt încă mult peste media de 175 € din aceeași perioadă a verii trecute, dar această scădere indică faptul că vizitatorii sunt puțin înclinați să cheltuiască sume exorbitante chiar și pentru un eveniment major cum ar fi Jocurile Olimpice, care au avut loc ultima dată în capitala franceză acum 100 de ani.

Costurile medii au crescut cu aproape 70% în luna iulie, de la 202 de euro anul trecut la 342 de euro în perioada olimpica, a spus consiliul de turism din Paris. Estimările de pe site-ul web de comparare a prețurilor de călătorie Trivago au crescut și mai mult, cu 85% de la un an la an la Paris și cu 131% la Lille, care găzduiește unele dintre competițiile de baschet și handbal ale Jocurilor.

Gazdele Airbnb reduc, de asemenea, tarifele – unele cu peste 50%. O mansardă cu două dormitoare lângă Notre Dame și-a redus tariful pe noapte de la 1.407 USD, la 683 USD în timpul primei săptămâni a Jocurilor – care este mai mic decât tariful pe noapte din toamnă.

Airbnb a spus că înregistrările din Paris au atins un nivel maxim în această vară, deoarece parizienii întreprinzători au profitat de șansa de a scăpa de mulțime și de a profita simultan de tendința de a cheltui a turiștilor sportivi.

Airbnb a declarat pentru CNBC că zeci de mii de oameni din orașele gazdă și-au deschis casele pentru prima dată. Dar compania a refuzat să spună numărul de înregistrări care au rămas neînregistrate în timpul Jocurilor, spunând în schimb CNBC Travel că: „Jocurile Olimpice Paris 2024 vor fi cel mai mare eveniment de găzduire din istoria Airbnb, cu mai mulți oaspeți cazați în casele locale pe teritoriul nostru. platformă decât în ​​orice eveniment, niciodată înainte.”

Airbnb a mai spus că „interesul intern” pentru sejururi în timpul Jocurilor nu a fost niciodată mai mare decât în ​​săptămânile premergătoare Jocurilor de la Paris.

Călătorii de ultimă oră mai pot lua bilete la Jocurile de la Paris. Din cele 10 milioane de bilete puse în vânzare, 8,95 milioane au fost vândute sau alocate până joi, a declarat biroul de presă din Paris 2024 pentru CNBC.

Multe mai sunt disponibile pe piața de revânzare în continuă creștere, unde excesul de bilete scumpe atrage puțini cumpărători, potrivit unei analize a Financial Times. 

Într-o epocă în care „turismul sportiv” și călătoriile axate pe evenimente, conduse de experiență sunt la mare căutare poate părea surprinzător că punctul culminant al competițiilor globale – în care sportivii de top ai lumii concurează într-unul dintre cele mai populare orașe ale sale – nu are ca rezultat un volum mai mare către orașul gazdă.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Un puști-minune din Brazilia și-a anunțat retragere din fotbal la doar 21 din cauza problemelor de sănătate mintală

Rodrigo Varanda își anunță retragerea din fotbal la doar 21 de ani, din cauza problemelor de sănătate mintală Atacantul brazilian Rodrigo Varanda și-a anunțat retragerea...

Emisiune de titluri de stat Fidelis cu dobânzi atractive pentru investitori, din 2 octombrie

Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis, destinată investitorilor persoane fizice, care se desfășoară între 2 și 11 octombrie....

Restanțe de 700 milioane de lei amenință programul Start-Up Nation 2022, antreprenorii sub presiunea băncilor

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) ar putea înregistra restanțe de plată de până la 700 de milioane de lei până la sfârșitul acestui...
Ultima oră
Pe aceeași temă