18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024

Breviar

Dosar penal pentru amenintare cu toporul

Un sucevean s-a ales cu dosar penal dupa ce, beat fiind, si-a amenintat vecinii cu un topor. Este vorba de Dinu C., in varsta de 33 de ani, care, la inceput de an, s-a certat cu femeia cu care locuia in noaptea de 2/3.01.2006, in jurul orei 1.30. Suparat pe concubina care l-a parasit, barbatul a facut o criza de gelozie si a provocat scandal in scara blocului in care locuieste. Astfel, acesta a pus mana pe un topor si si-a amenintat vecinii. Ingroziti, vecinii au anuntat politia, iar oamenii legii au reusit sa-l potoleasca pe barbatul gelos, care s-a ales cu dosar de urmarire penala, urmand sa se dispuna procedural.

Sucevean talharit si batut de patru insi

Un sucevean a fost batut mar si talharit de patru indivizi care l-au urmarit in timp ce se deplasa spre locuinta sa din orasul Dolhasca. Victima este D. Trandafir, in varsa de 27 ani, care a reclamat la Politie ca in jurul orei 3.30, in timp ce mergea acasa, a fost acostat de patru indivizi, identificati ca fiind C. Ionut, C. Vasile, R. Codru Ionut, toti in varsta de 19 ani, si D. Mihai, in varsta de 18 ani, din Dolhasca. Acestia l-au lovit pe D. Trandafir cu pumnii si picioarele, iar apoi C. Ionut i-a sustras un telefon mobil din buzunarul pantalonilor. Oamenii legii au demarat o ancheta in acest caz, reiesind sa recupereze telefonul, care a fost inapoiat victimei. Avand in vedere cele constatate, C. Ionut este cercetat in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de talharie, iar ceilalti pentru loviri sau alte violente.

Atletism periculos la Barlad

In prima zi a anului 2006, o patrula de ordine publica din cadrul Politiei municipiului Barlad l-a prins in flagrant pe Neculai G., de 54 de ani, din municipiul Barlad, care purta in mana un cutit cu lama de 18,5 centimetri, cu care il alerga pe fiul sau Marius G., de 26 de ani. Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii prevazute de articolul 1, punctul 1 din Legea nr. 61/199 republicata, chiar daca barladeanul, care plutea binisor in aburii alcoolului, s-a dezvinovatit cu cuvintele: „Da' ce i-am facut, bre, il pregatesc pentru olimpiada?!”. Cercetarile continua.

Precipitatii crescute in Vrancea

In mai putin de 24 de ore precipitatiile au ajuns la 21 l/mp in zonele de munte ale Vrancei. Conform informatiilor furnizate de SGA Vrancea, precipitatiile au ajuns in punctul Tulburea, pe raul Ramnicu Sarat, la 20 l/mp iar la Reghiu, pe Milcov, precipitatiile au ajuns la 20 l/mp. „Ne asteptam ca precipitatiile sa continue pana undeva la inca 15 l/mp. Deocamdata nu s-au inregistrat nici un fel de probleme legate de aceste precipitatii”, spun oficialii SGA. La finele anului trecut Ministerul Mediului a transmis o atentionare meteorologica potrivit careia va ploua abundent in toata tara.

Revelionul studentilor, explozie de tinerete

Absenti total din Iasi, studentii din majoritatea campusurilor au revenit luni in camine iar seara au incins petreceri ce au facut sa zangane geamurile. Atat „bobocii”, cat si „batranii” din campusurile iesene au declansat sarbatorirea revederii. „Nimic nu se compara cu revederea cu prietenii si colegii de an. Simt ca abia acum incepe adevaratul revelion”, este declaratia unei studente din T17. In campusul „Tudor Vladimirescu” sunt cazati aproximativ 30.000 de studenti. De luni dimineata si pana marti noaptea tarziu camerele studentilor au rasunat de Modern Talking si Pink Floyd, dar si de manelari. Sute de decibeli au marcat printr-o explozie de bucurie revelionul studentilor.

Copil mort de o boala rara

Un copil de numai doi ani si sapte luni a murit dupa ce a fost internat la Spitalul de Pediatrie cu diagnosticul purpura fulminans. Potrivit directorului Spitalului „Cuvioasa Parascheva” din municipiul Botosani, Geta Caraciuc, boala este o septicemie cu meningococ foarte grava si rar intalnita. Anul trecut, la spitalul pe care aceasta il conduce nu a fost inregistrat nici un astfel de caz si nici in anii anteriori: „Nu am mai avut anul trecut, septicemia cu meningococ este o boala rara si grava. Copilul a fost internat si era bolnav, dadea semne de raceala”, a spus doamna Geta Caraciuc. Micutul care a decedat duminica seara a fost depistat in urma unei raceli, fiind adus in stare grava la spital in ziua in care a decedat. Purpura fulminans este un sindrom prezent mai ales la copii si se observa prin prezenta unei infectii bacteriene.

Cele mai citite

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă