18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPatinoarele orasului Ð luate cu asalt

Patinoarele orasului Ð luate cu asalt

Fie ca stiu sa patineze sau abia acum descifreaza tainele acestui sport, sute de bucuresteni au ales sa-si petreaca zilele libere de sarbatori la patinoar. Pe langa distractia asigurata la fata locului cu muzica, vin fiert si spectacole, patinatorii pot scapa de kilogramele in plus cu care au ramas dupa ce au degustat din toate bunatatile de sarbatori. Dupa doua ore de patinat, multe calorii se ard si doamnele se pot mandri cu silueta lor. Chiar daca nu si-au propus sa slabeasca, barbatii au ales si ei patinoarul pentru a face miscare si a se distra. Pentru cei care nu au echipament propriu au fost puse la dispozitie patine de inchiriat, la preturi apropiate de cel de intrare pe patinoar. La multe patinoare se sta la coada pentru a inchiria o pereche de patine, dar acest lucru nu le-a taiat tinerilor cheful de distractie. Ei au avut de unde alege in acest sezon patinoarul preferat:

Ice Park

Deschis pentru al doilea an consecutiv la Piata Unirii, Ice Park a fost centrul de atractie pentru tinerii veniti sa se distreze in buricul Capitalei. Ice Park este un parc de divertisment pentru sezonul de iarna, cu un patinoar mobil, o zona de bar si de catering, zona comerciala, punct sanitar, zone de deservire pe o suprafata totala de 2500 metri patrati. Patinoarul are o suprafata de 800 metri patrati, cu 200 metri patrati mai mult decat in 2004-2005. Cei care doresc sa patineze pot veni de luni pana vineri intre orele 10 si 22, iar sambata si duminica intre orele 9 si 23. Tarifele de acces sunt de 10 RON in timpul saptamanii si 15 RON in week-end. Patinele se pot inchiria cu 10 RON, iar pentru copii exista reduceri de tarife. Patinoarul va functiona pana pe 19 februarie.
Pasionatii de patinaj au venit chiar si in zilele ploioase la Ice Park si s-au bucurat de faptul ca nu era aglomeratie mare, asa cum este in zilele cu vreme buna.

Drumul Taberei

De succes se bucura si patinoarul din Drumul Taberei, deschis anul acesta, chiar daca la inaugurare s-a topit gheata. Tehnicienii au rezolvat problema si acum se poate patina in conditii bune, inclusiv in zilele cand ploua. Patinoarul este situat vizavi de Piata Drumul Taberei (Moghioros), este deschis publicului intre orele 10 si 2 si are o suprafata de 1.800 mp. Peste 600 de patinatori si 3.000 de spectatori au participat luni seara de un spectacol artistic sustinut de Pepe si de Miki.
Tariful de intrare este de 10 RON, la fel si pentru inchiriatul patinelor. Patinoarul va fi deschis pana pe 31 martie a.c.

Floreasca

Unul dintre cele mai cunoscute patinoare din Capitala este cel din parcul Floreasca. Sute de tineri au venit in vacanta sa-si perfectioneze calitatile de patinatori, pentru ei fiind organizate cursuri de initiere zilnic intre orele 12 si 13 si 16 si 17. Patinatorii deja experimentati au acces pe gheata in intervalele 9-11, 13-15, 17-19 si 20-22. Tariful de intrare este de 10 RON, la fel ca si cel pentru inchirierea patinelor, care se face pe baza buletinului sau a cartii de identitate. Patinatorii au la dispozitie o sala si o garderoba pentru a-si schimba incaltamintea si a-si lasa hainele. Pe patinoar exista scaune unde se pot odihni cand obosesc sau dupa o cazatura zdravana.

Herastrau

In Parcul Herastrau, in zona Tenis Club, dinspre Ambasada Chinei, s-a deschis un patinoar care functioneaza zilnic intre orele 10 si 21, iar in week-end pana la ora 24. Patinatorii au acces in serii de cate doua ore, dupa care timp de ora se reface gheata. Tariful este de 10 RON pentru acces si tot atat pentru inchirierea patinelor.

X-mas Park

Un alt patinoar functioneaza pe Soseaua Kiseleff, aproape de Piata Victoriei, si se numeste X-mas Park. Orarul pentru public este urmatorul: zilnic, intre orele 9 si 12 pentru copii, apoi in intervalele 13-15, 16-18, 19-21 si 22-24. Inchirierea patinelor costa 10 RON, la fel si accesul pe patinoar. Organizatorii au precizat ca patinoarul va fi deschis pana pe 26 sau 29 ianuarie, inca nu s-a stabilit exact data, dupa care va fi mutat la Sinaia.

„Mihai Flamaropol”

Pe Bd. Basarabia, in Parcul National, se poate patina in sala. Locul este preferat mai ales de cei care nu suporta frigul iernii si nici vantul. Patinoarul „Mihai Flamaropol” este deschis publicului dupa urmatorul program: luni, joi si vineri – in intervalele 13-15 si 18-20. Tariful pentru doua ore de patinat este de 10 RON, iar inchirierea patinelor se face contra aceleiasi sume. Cei care doresc pot lua lectii de initiere inainte de a-si incerca singuri talentul. Pana pe 4 decembrie 2005 lectiile au fost gratuite. Doritorii se asezau la coada cu o jumatate de ora inainte de inceperea programului pentru a putea fi siguri ca au intrarea asigurata.

Cele mai citite

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...
Ultima oră
Pe aceeași temă