17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024

Breviar

Benzina, mai scumpa la PETROM

Carburantii comercializati in reteaua de distributie a companiei PETROM s-au scumpit incepand de astazi cu pana la 6 bani/litru. Astfel, noul pret maximal al benzinei eco-premium va fi de 3,33 ron/litru, cel al benzinei premium fara plumb de 3,31 ron/litru, al benzinei top premium 99+ va fi de 3,63 ron/litru. In ceea ce priveste motorina, cea super-euro s-a scumpit cu 3 bani, ajungand la 3,33 ron/litru iar cea euro diesel s-a scumpit cu 4 bani, ajungand sa coste 3,27 ron/litru.

Un sfert de miliard de euro pentru sanatate

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, negociaza obtinerea, in cel mult doua luni, a unui credit extern de peste 250 de milioane de euro, bani ce vor fi folositi pentru dezvoltarea infrastructurii din sistemul sanitar. „Obtinerea acestui credit ar permite reabilitarea completa a serviciilor de ambulanta, achizitionarea unor noi elicoptere pentru SMURD, precum si reorganizarea spitalelor”, a declarat Eugen Nicolaescu. El a precizat ca autoritatile sanitare stiu exact de ce este nevoie in sistemul sanitar, insa problema cea mai dificila acum consta in realizarea proiectelor in baza carora sa poata fi obtinut acest credit de peste un sfert de miliard de euro.

Nou avertisment german fata de aderarea Romaniei

Purtatorul de cuvant pe probleme europene al Uniunii Crestin-Sociale din Bundestagul german, Thomas Silberhorn, crede ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana poate fi amanata din ianuarie 2007 in 2008 sau chiar mai tarziu, potrivit Deutsche Welle. Intr-un interviu acordat redactiei in limba romana a postului de radio Deutsche Welle, Silberhorn a afirmat ca, desi sustine integrarea Romaniei si Bulgariei, propune ratificarea tratatelor de aderare in Bundestag doar in momentul in care cele doua state indeplinesc in totalitate conditiile. Parlamentarul german este de parere ca, in cazul in care nu vor avea loc schimbari substantiale in domeniile criticate in raportul Comisiei Europene din toamna anului 2005, atunci ar trebui reconsiderat momentul integrarii, care, in opinia lui Silberhorn si „in interesul ambelor parti”, ar putea fi 2008 sau chiar mai tarziu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă