17.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăInternaționalMacron a cerut partidelor rivale din ambele părți ale spectrului politic să...

Macron a cerut partidelor rivale din ambele părți ale spectrului politic să i se alăture împotriva partidului de extrema dreaptă Adunarea Naţională (RN)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri partidelor rivale din ambele părţi ale centrului politic să i se alăture pentru a forma o alianţă democratică împotriva partidului de extrema dreaptă Adunarea Naţională (RN), condus de Marine Le Pen, potrivit Reuters, conform actualitate.org.

Macron a spus că „mulţi dintre compatrioţii noştri şi liderii politici care nu se recunosc în febra extremistă” ar trebui să „construiască un nou proiect… o coaliţie care să guverneze, o coaliţie care să acţioneze în slujba francezilor şi pentru republică”. Macron s-a angajat să ia o atitudine mai fermă în problemele de imigraţie, securitate şi justiţie, argumentând că soluţiile extremei drepte nu vor rezolva problemele şi nu vor face decât să distrugă statul de drept din Franţa.

Emmanuel Macron a convocat alegerile anticipate într-o mişcare surprinzătoare după ce partidul său a fost învins de extrema dreaptă la europarlamentare. Alegerile vor avea loc pe 30 iunie şi pe 7 iulie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...

Rareș Bogdan avertizează asupra unui dezastru economic cauzat de politica PSD și a lui Marcel Ciolacu

Rareş Bogdan a lansat miercuri seară un atac la adresa premierului Marcel Ciolacu și a liderilor PSD pe care îi acuză de faptul că...

Macron cere restrângerea dreptului de veto în Consiliul de Securitate al ONU doar pentru „crime în masă”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri la Naţiunile Unite "limitarea" dreptului de veto în Consiliul de Securitate în cazuri de "crime în masă",...
Ultima oră
Pe aceeași temă