21.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAliații NATO și-au reafirmat „ solidaritatea puternică” cu România după ce părți...

Aliații NATO și-au reafirmat „ solidaritatea puternică” cu România după ce părți dintr-o dronă rusă ar fi căzut pe teritoriul românesc

Aliaţii NATO şi-au exprimat miercuri ‘solidaritatea puternică’ cu România după ce ţara i-a informat despre un incident în care părţi din ceea ce ar putea fi o dronă rusă au căzut pe teritoriul românesc, a anunţat alianţa, transmit Reuters şi EFE, conform agerpres.ro.

‘Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi rămânem în contact strâns cu aliatul nostru România’, a precizat NATO într-un comunicat citat de Reuters.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că aliaţii NATO au fost informaţi cu privire la descoperirea unor componente care, foarte probabil, sunt ale unei drone.

El a arătat că ambasadorul României la NATO, Dan Neculăescu, a fost însărcinat să-i informeze pe secretarul general al NATO şi pe aliaţi în legătură cu posibilul incident, lucru care s-a întâmplat miercuri dimineaţă în cadrul Consiliului Nord-Atlantic.

‘România i-a informat pe aliaţii NATO despre acest incident la reuniunea de astăzi a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au exprimat puternica solidaritate cu România’, a declarat şi purtătorul de cuvânt interimar al NATO, Dylan White, referindu-se la descoperirea de ‘resturi, posibil de la o dronă, pe teritoriul României, în apropierea frontierei ucrainene’, conform EFE.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, echipele MApN au descoperit elemente care ar putea fi resturi de dronă, dar o investigaţie se va defăşura, pentru a afla provenienţa dronelor. Purtătorul de cuvânt al MApN a subliniat că nu se poate face o legătură de cauzalitate între aceste resturi şi atacurile anterioare asupra ţintelor ucrainene de la graniţa cu România.

Bucăți din dronă rusească, găsite în România. Ministrul apărării confirmă

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat, miercuri, în timpul unei vizite la Plauru, în judeţul Tulcea, că au fost găsite bucăţi ”care pot fi dintr-o dronă” rusească. Declaraţiile sale vin la o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis afirma că nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România.

“S-a văzut, într-un interval destul de redus din punct de vedere temporal, au fost o serie de atacuri pe care Rusia le-a făcut împotriva facilităţilor portuare şi a depozitelor ucrainene, motiv pentru care cred că este important să întărim măsurile de vigilenţă. Vom avea mai multe puncte de observaţie, vom avea mai multe patrule. În acelaşi timp, echipamentele pe care le folosim, care din punct de vedere tehnic pot acoperi zona, rămân în continuare funcţionale şi în fază de precauţie şi de atenţie crescută”, a declarat, miercuri, ministrul Apărării pentru Antena 3, în timpul unei vizite în judeţul Tulcea.

Întrebat dacă în acea zonă au fost găsite bucăţi de aparat, Tîlvăr a răspuns: “În această zonă, pentru că noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuţii în spaţiul public, şi confirm că în această zonă s-au găsit bucăţi care pot fi dintr-o dronă”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Familia Iohannis a mai pierdut o ”căsuță”. Cum poate recupera statul cei 260.000 de euro de la familia prezidențială

Familia președintelui Klaus Iohannis pierde definitiv două imobile din Sibiu în beneficiul statului român și banii obținuți din închirierea lor care însumează 260.000 de...

Jens Lehmann, arestat pentru că a condus în stare de ebrietate!

Fostul portar al naționalei Germaniei, Jens Lehmann, a petrecut o noapte în arest după ce a fost surprins conducând sub influența alcoolului. Jens Lehmann, în...

Vinovatul fără vină – Academia Catavencu

Cred că titlul celebrului roman al Agathei Christie se potrivește cel mai bine cu situația actuală din coaliția struțocămilă care, încă, mai conduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă