Parlamentarii din opoziţie au acuzat PSD că a furat două voturi pentru la votul pentru amânarea dezbaterii proiectului privind sporirea atribuțiilor Poliției, cerută de deputatul PNL Ovidiu Raețchi. Scandalul a început în momentul votului, când președintele Comisiei juridice, Nicușor Halici (PSD), a anunțat că sunt doar 19 voturi pentru amânare. Deputații PNL au susținut că sunt 21 de voturi, cei de la PSD au refuzat să recunoască acest lucru, iar liberalii au părăsit ședința, în semn de protest. Opoziția a cerut ca legea să fie amânată pentru a solicita un punct de vedere de la CSAT, având în vedere că este vorba despre sporirea drepturilor polițiștilor. „Hai să nu așteptăm să luăm lumină de la Cotroceni”s-a opus Nicușor Halici de la PSD, președinte al Comisiei Juridice.
Liberalul Ovidiu Raețchi acuză PSD că „şi-a împins ilegal în Comisiile reunite Juridică şi de Apărare proiectul de lege Dragnea-Carmen Dan-Iordache pentru sporirea atribuţiilor Poliţiei (respinsă deja de CCR şi reîncălzită)” deşi se votase pentru amânarea ei la propunerea PNL”. ”Era clar că sunt gata să facă orice încă de săptămâna trecută, când au încercat să pună şedinţa în timpul moţiunii de cenzură, dar au fost prinşi. Iordache coordonează procesul şi se comportă exact ca în perioada Ordonanţei 13. Sunt absolut disperaţi să treacă proiectul, probabil vor să utilizeze introducerea antitero în atribuţii pentru a-şi face un mic SRI personal. Cum să furi tocmai la o lege a Poliţiei?” a declarat, Ovidiu Raeţchi (PNL), vicepreşedintele comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţa naţională din Camera Deputaţilor. „Nu, nu s-a schimbat nimic în PSD după dispariţia lui Dragnea în penitenciar, vocaţia minciunii şi a hoţiei a rămas neschimbată”, a conchis Raeţchi.
Una dintre principalele modificări ale proiectului de lege le permite poliţiştilor să intre în locuinţe atunci când au suspiciuni că persoana din interior plănuieşte să comită o infracţiune sau este suspect de terorism. Până acum, agenţii aveau nevoie de mandat. Legea a fost declarată neconstituţională la sesizarea Preşedintelui Iohannis, însă a fost retrimisă în Parlament într-o formă aproape neschimbată.